Gazete Vatan Logo

Yalan dostum AŞK diye bir şey yok

Malumunuz bugün 14 Şubat... Sevgi, aşk, kırmızı gül dolu her yer. Yeni nesil müzisyenler şarkılarında sevgi kelimesini sakınır oldu. Biz de ünlü müzik dergisi NME’nin seçmiş olduğu en iyi aşk şarkılarını sıralıyoruz sevgililer için...

Yalan dostum AŞK diye bir şey yok

Bright Eyes-‘First Day Of My Life’

Sakin ve akustik bir aşk şarkısı. Özel birine dair hislerinizi sanki ilk günün heyecanıyla söylüyormuş gibi sözler. Şarkıyı dinlerken gözlerinizi kapatıyorsunuz ve tanıştığınız ilk güne ışınlanıyorsunuz. İyi düşüncelerin ruhunuzu kaplamasını sağlayan bir şarkı.

David Bowie-‘Heroes’

Sonsuzluğun simgesi olan Bowie’nin en romantik aşk şarkısı. Bowie’nin efsanevi Berlin yıllarından kalma. Duvarın iki yakasını aşkın birleştirdiğini anlatan bir hikaye. İmkansız aşklara da adanmış bir ağıt gibi... Aşkın özgürlüğünü hissedeceksiniz.

Oasis-‘She’s Electric’

Ergenlik aşklarınıza gelsin. Hatta aşkın can yaktığına dair söylentilerin gerçek olduğunun kanıtı... Sözleri tüy gibi hafif bir Oasis klasiği...

Pulp-‘Disco 2000’

Vokal Jarvis gizlice aşık olduğu çocukluk arkadaşına yaptığı bir serenad. Şarkı Deborah Bone’a yazıldı. Disco’nun ünlü Deborah’ı ise ne yazık ki vefat etti. Ama Pulp onun anısını unutmadı ve Deborah’ın 50. doğum günü partisinde bu şarkıyı seslendirdi.

Coldplay-‘Yellow’

Haberin Devamı

Coldplay’in ilk büyük hiti, bir yandan da basit bir aşk şarkısı. Chris Martin bir keresinde şöyle demişti: “Şarkının neden sarı olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.” Yağmurlu bir havada sevgilinizin elinizi tutarak dinleyin bu şarkıyı.

Arctic Monkeys-‘505’

Vokal Alex Turner uzun bir turneden dönüyordur ve sevgilisi onu her zaman buluştukları Londra’daki otelin 505 numaralı odasında bekliyordur. Yol uzar ve sevgiliye ulaşmak kalbinize işleyen bir aşk şarkısını ortaya çıkarır. Alex Turner’ın sevgiliye ulaşma tasviri inanılmaz.

The Smiths-‘Hand In Glove’

İlk ilişkinizi hatırlıyor musunuz? Şu ailelere hatta dünyaya bile karşı duracağınıza emin olduğunuz aşkınızı. Morrisey, bu şarkıyı tam da bu hislerle yazmış. Aşkı için son nefesine kadar mücadele edecek olanlara gelsin...

Elliot Smith-‘Say Yes’

İntihar eden Elliot Smith’in en bilinen şarkılarından biri. Hatta Amerikan gençlik filmlerinin en duygusal sahnelerinde bu şarkıyı mutlaka duymuşsunuzdur. Adeta ergen birinin gözüyle dünyaya aşkını anlatır Elliot... Hatta bu şarkıyı yazarken çokça ağladığını söylemiştir.

Haberin Devamı

The Cure-‘Friday I’m Love’

The Cure’un karanlık şarkılarının aksine, güneşli bir pop şarkısı. Şarkıcı Robert Smith, “Şarkı sadece bir akor ile ilerliyor ve kimse benden böyle bir şey yapmamı beklemezdi” diyor. Neşeli bir aşık olma şarkısına ihtiyacınız varsa, sesi biraz daha açın.

Anti-Aşk şarkıları

- Kelis-Caught Out There

- The Smiths-I Know It’s Over

- The Rolling Stones-Under My Thumb

- Tom Waits-Blue Valentines

- The National-Terrible Love

- Chris Isaak-Wicked Game

- Camera Obscure-Lloyd, I’m Ready To l Be Heartborken

Amy Winehouse-’Love Is A Losing Game’

Amy’nin en kasvetli şarkılarından biri. Erkek arkadaşı Blake Fielder-Civil’in onu aldatmasını sindiremediği için yazmıştır. Bunun için de ‘losing game’ metaforunu kullanmıştır. Bir itiraf gibi, yaraya merhem kıvamında bir aşk şarkısı. Amy’nin hayatıda bu şarkı ile değişiyor. Blake ile berbat bir ilişki yaşamaya başlıyor ve yüksek doz uyuşturucudan hayatı son buluyor. Bu şarkıyı dinledikten sonra AMY belgeselini de izleyin. Aşkın hayatı nasıl değiştirdiğine şahit olun.

Haberin Devamı