Gazete Vatan Logo

Yağmur yağdığında okunacak dua! Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı?

Yağmur yağarken okunacak dilek duası ile ilgili aramalar arttı. Yağmur yağarken Allah’a şükür etmek, bu doğa olayı karşısında istedikleri dileklerin kabul olacağına inanlar yağmur yağdığında okunacak duanın ne olduğunu arama motorları aracılığıyla sorgulamaya başladı. Peki, Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı?

Yağmur yağdığında okunacak dua! Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur, dilek dilerken hangi dualar okunmalı?

Yağmur bereketi simgesi olarak, yağdığında dileklerin kabul olduğuna inanılır. Yağmurun yağmaya başlamasıyla, edilecek dualar da sorgulanmaya başladı. İşte yağmur yağdığında okunacak dualar

Yağmur yağarken okunacak dua

Bismillahirrahmanirrahim

Allah'ım yağan yağmurları bizim hakkımızda hayırlı kıl, yağmurlar adedince günahlarımızı bağışla, tövbelerimizi kabul eyle, yağan yağmuru ülkemize zarar vermeyecek şekilde yağıdır. Allah'ım senden başka ilah yoktur. İşlediğim günahlar sebebiyle zalimlerin içerisinde oldum. Yağan yağmur vasıtası ile günahlarımızın affını talep ediyorum, dualarımı kabul eyle. Sana inandım, sana sığındım, dünya ve ahirette selamet eyle.

Yarabbi, Yarabbi, Yarabbi, rahmet kapılarını ardına kadar açtın, gökyüzünde bulunan bütün meleklerin duyacağı şekilde günahlarımı bağışla Yarabbim. Tövbe ettim yarabbim her türlü kötülüklerden, kazalardan, belalardan, şeylerden sana sığınırım. Yarabbim büyü yapan büyücülerin şerrinden, şeytan görünümlü insanların şerrinden sana sığınırım Yarap.

Haberin Devamı

La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin. Rabbim senden başka ilah yoktur. Ya Rabb'im seni eksiksiz sıfatlardan tenzih ederim. Ya Rabbim günahlarımı bağışla, yarabbim kapına geldim ve affımı diliyorum, mağfiretinle beni şereflendir ya Rabbim. Günahlarımı bağışla doğru yoldan ayırma, cennette cemalini gören kullarının arasına dahil eyle. Yarabbim yağan yağmurlar yüzü suyu hürmetine günahlarımızı bağışla. Yarabbim kalben dil ile günahlarımdan samimi olarak affımı istiyorum. Yarabbi beni senin yolundan ayırma, dualarımı kabul et günahlarımı bağışla Ya Rabb'im.

Sana layık kul efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e layık hayırlı ümmet olmayı bana da nasip eyle Yarabbim. Yağan yağmurlar ülkemize, topraklarımıza, ağaçlarımıza, bütün insanlığa hayır olarak yağdır. Tarlalara bereket ver yarabbim. Ürünlerimize büyük hasatlar nasip eyle Yarabbim. Kuraklıktan susuzluktan sana sığındım yağmurunun ile nasıl ortalığı temizlediysen benim de günahlarımın öyle giderilmesini nasip eyle. Bütün şikayetlerimizi gider ya Rabb'im. Rabbim sonsuz şükürler hamdlar senalar sana olsun binlerce kez salatlar selamlar peygamber efendimize olsun. Onun şefaatini bana da nasip eyle. Hayırlı yağmurlar ver.

Haberin Devamı

Yağmur yağarken dilek duası nasıl okunur?

Yağmur yağarken 100 defa Kadir suresini okuyan kişilerin istekleri kabul edilmektedir.

Yağmur yağarken okunan dualardan birisi ise Tekvir suresidir. Tekvir suresi yağmur yağdığı zaman okunursa tüm dilekler kabul olur.

Yağmur yağarken okunan Tekvir suresi ile Allah o kişinin ne muradı varsa onun için nasip etmektedir. Zorluk ile karşılaşan kişiler bu sureyi okursa tüm zorluklar onun için kolaylaşır.

Olumsuzluklardan, korkulardan bu duayı okuyan kişi kurtulur.

Saygınlık kazanır.

Allah evini tüm kötülüklerden

Şifa bekleyen kişiler şifasına kavuşur.

Tekvir suresinin fazileti oldukça fazladır. İçten ve samimi olan her kişi bu suresi yağmur yağarken ya da normal bir vakitte okursa Rabbim o kişi için tüm güzellikleri nasip eder.

Peygamberimizin yağmur yağarken okuduğu dua

Haberin Devamı

Bir defâsında Habîb-i Ekrem Efendimiz’e yağmur yağmadığından şikâyet edilmişti. Bunun üzerine Allâh Resûlü, bir minber getirilmesini istedi. Minber, Cuma, bayram ve cenâze namazlarının kılındığı alana (musallâya) kuruldu. İnsanların orada toplanması için gün tespit edildi.Peygamber Efendimiz, güneşin kızıllığı ufukta görülür görülmez yola çıktı. Musallâya varıp minbere oturdu. Tekbir getirdi, Allâh’a hamd etti ve:“Sizler, memleketinizin kuraklığa uğradığından, yağmurun tabiî vaktinde yağmayıp gecikmesinden şikâyet ettiniz. Allâh -celle celâlühû- kendisine duâ etmenizi emrediyor. Duânıza icâbet edeceğini va’dediyor.” buyurdu ve şöyle duâ etti:

“Hamd, Âlemlerin Rabbi’ne mahsustur. O, Rahmân ve Rahîm’dir. Âhiret gününün sâhibidir. Allâh’tan başka ilâh yoktur. O dilediğini yapar. Ey Rabbimiz! Sen kendisinden başka ilâh olmayan Allâh’sın. Sen zenginsin, biz fakiriz. Üzerimize yağmur indir. İndirdiğini bize kuvvet ve güç kıl. Onu belli bir müddet bize yetir!”

Haberin Devamı

Bunu söyledikten sonra ellerini kaldırdı. O kadar yukarı kaldırdı ki, koltuğunun altındaki beyazlık göründü. Sonra sırtını halka döndü, elbisesini ters çevirdi, elleri bu sırada hep yukarı kalkmış vaziyette idi. Sonra tekrar halka döndü. Minberden indi ve iki rekât namaz kıldı. Allâh, hemen o anda bulutlarını gönderdi. Gök gürledi, şimşek çaktı. Allâh’ın izniyle yağmur yağmaya başladı. Fahr-i Kâinât Efendimiz, daha mescidine dönmeden seller aktı. Hz. Peygamber, cemaatin sığınaklara dönmedeki acelelerini müşâhede edince tebessüm etti ve:“Şehâdet ederim ki, Allâh her şeye kâdirdir ve ben de Allâh’ın kulu ve Resûlü’yüm” buyurdu. (Ebû Dâvûd, İstiskâ, 2/1173) Peygamber Efendimiz, yağmur duâsına çıkınca;“Ey Rabbim kullarını ve diğer canlıları sula, rahmetini yay, ölü beldeni dirilt.” derlerdi. (Ebû Dâvûd, İstiska, 2/1176)