Gazete Vatan Logo

Üvey baba, Ahmet’i canlıyken kuyuya atmış

Üvey babası tarafından başına sopayla vurulduktan sonra kendinden geçen Ahmet Coşkun’un, su kuyusuna henüz hayattayken atıldığı ve kafatasında çatlak, beyninde de kanama oluştuğu ortaya çıktı. Üvey babası ve annesi tutuklandı

Üvey baba, Ahmet’i canlıyken kuyuya atmış

İzmir’in Menemen ilçesinde, geçen hafta kaybolan ve üvey babası Müştak Mozzak tarafından öldürülüp Manisa’daki bir su kuyusuna atılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun’un cenazesini almak için öz babası Mustafa Ali Coşkun, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna geldi. İşlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen Müştak Mozzak, annesi Elif Mozzak ve Y.K. tutuklandı. Müştak Mozzak’ın hakim karşısında, “Olaydan sonra eşimi aradım o iş tamam dedim, o da ‘Bunu daha sonra konuşalım’ dedi” diye konuştuğu öğrenildi. Öldürülen Ahmet Coşkun’un Menemen’de yaşayan ve bir demir çelik fabrikasında çalışan 43 yaşındaki öz babası Mustafa Ali Coşkun, başka bir evlilik yapmadığını belirten Coşkun, “Kaybolduktan sonraki pazartesi sabahı durumu öğrendim. Yeğenim sosyal medyada görmüş. Ben de polise başvurdum. Daha sonra beni ifadeye çağırıp şüphelendiğim olup olmadığını sordular. Tabii ki birinci derecede sorumlu anneydi, çünkü çocuğun velayeti annedeydi. Oğlumu en son bir sene önce gördüm, bana göstermiyorlardı. Ahmet çok iyi bir çocuktu ve başarılı bir öğrenciydi. Annesi bir türlü benimle paylaşamadı, göstermemek için sürekli önüme engel koydu. Benim kaçıracağımı öne sürüp çocuğu korkutuyordu. Baskı oluşturuyorlardı. Ailevi nedenlerden dolayı anlaşamadık ve dava açtılar, sonra da medeni insanlar gibi boşandık.”

Haberin Devamı

15 yıl bana göstermediler

Oğlunun kaybolduğunu öğrenince evine gittiği eski kayınpederinin “En büyük düşmanım sensin” dediğini öne süren Mustafa Ali Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü, “Bana 15 yıldır çocuğu göstermediler, okula gittim, müdür yardımcısı engelledi. Çocuğu bana göstermemek için her seferinde engel oldular. Bu caniliği yapanların en iyi şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Üvey babasının nasıl katlettiği ortada. Çocuğun annesinin haberi olmadan bunu yapabilir miydi bilmiyorum. Belki de çocuğa ‘Baban seni kaçıracak’ diyerek olayı benim üzerime mi yıkacaklardı, onu da bilmiyorum. Ben kendim mağdurum, benim annem babam yok, çocuğu kaçırıp ne yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

BABASININ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Manisa’daki su kuyusunda cesedi bulunan Ahmet Coşkun’un (15) cenazesi, adli tıptaki otopsinin ardından öz babası M. Ali Coşkun’a teslim edildi. Liseli Ahmet okul arkadaşlarının da katıldığı törenle babasının Yunt Dağı’ndaki köyü Köseler’de toprağa verildi. Cenaze namazında helallik isteyen köy imamı, “Cennete bir melek gönderdiğimize eminim” dedi.