Gazete Vatan Logo

Ünlü diyetisyenin ‘Jinsei’ mücadelesi

Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç'tan tazminat davası

Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç, geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, “alternatif tıp ürünü” olduğu iddia edilen “Jinsei Altın Kolye”yi internet üzerinden pazarlayan Alka Grup Dış Tic. Ltd. Şti.’ye, 10 bin TL istemli tazminat davası açtı.

Defalarca uyardım!

Dr. Saraç, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, “Davalı şirkete ait www.jinseipower.com uzantılı internet sitesinde, ‘Jinsei Altın Kolye’ adı altında yapılan satışta, ismim kullanılmaktadır. Bu yüzden İstanbul Tabip Odası tarafından hakkımda soruşturma başlatılmıştır. Haksız kazanç sağlanan bu ticari satıştan hiçbir şekilde haberdar değilim. Defalarca uyarmama rağmen ismim kullanılmaya devam edilmiştir. Bu olay sıkıntı, üzüntü ve elem yaşamama sebep olmuştur” iddiasında bulundu. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

350 TL’ye satılıyor

Ender Saraç’ın şikayetçi olduğu şirket tarafından satılan kolyelerin altın kaplama olanı 350 TL’den, titanyum kaplama olanı 250 TL’den, gümüş olanı ise 200 TL’den satılıyor. İnternet sitesinde kolyeyi kullandığı iddia edilen ünlü isimler arasında sadece Ender Saraç’ın değil, Ajda Pekkan, Dr. Mehmet Öz, Prof.Dr. Orhan Kural gibi tanınmış pek çok kişinin ismi yer alıyor. Sözkonusu internet sitesinde Jinsei kolye, “nano teknoloji ile üretilmiş, içinde iki adet nanochip’in artı (+) ve eksi (-) şeklinde çalışmasından meydana gelen bir kolye” olarak tanıtılıyor. Sitenin iddiasına göre içerisinde bulunan nanochipler, bir hücrenin fizyolojisini, işleyişini tahmin edebilir yapay zekaya sahiptirler. Jinsei kolye, endişe, üzüntü gibi ani yaşanan duyguların, hücrelere ve vücuda vereceği zararları kontrol altına almasına yardımcı oluyor. Sitede kolyelerin etkisini gösteren testlere de yer veriliyor.

Haberin Devamı