Gazete Vatan Logo

THY'den eşi ve oğlu için 402 milyar istiyor

8 aylık kocasını uçak kazasında yitirdikten 4.5 ay sonra doğum yapan genç kadın 22 milyar lira tazminat öneren THY'ye dava açtı

Geçen yıl Diyarbakır'da meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren 74 kişinin arasında henüz 8 aylık evli olan Halit Tunoğlu da vardı. 24 yaşında ölen genç adam geride 4.5 aylık hamile eş bırakmıştı. Faciada yaşamlarını yitirenlerin ailelerine tazminat ödeyen THY acılı eş Muazzez Tunoğlu'na da kocası için 22 milyar lira ödemeyi teklif etti. Genç kadına göre bu para, eşini henüz 8 aylıkken kaybetmesi ve çocuğunun babasını hiç göremeyecek olması nedeniyle yaşadığı acının bedeli olamazdı. Muazzez Tunoğlu, avukatı Refik Rende aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret mahkemesi'ne başvurarak, eşi için 100 milyar maddi olmak üzere 177 milyar, 17 aylık oğlu Hamza için 200 milyarı manevi, toplam 225 milyar liralık tazminat davası açtı.

Avukat Rende dava dilekçesinde, uçağın pilotaj hatası nedeniyle düştüğünün tespit edildiğini ifade etti. Müvekkilinin kaza nedeniyle maddi ve manevi olarak mağdur olduğunu belirten Rende dilekçesini şöyle sürdürdü: "Ekonomik sorunlar nedeniyle eşiyle oturduğu evden ayrılıp babasının evine dönmek zorunda kalmıştır. Çocuklu bir kadın olarak bundan sonra yeniden evlilik yapması da son derece zordur. Oğlu Hamza'yı baba desteğinden yoksun olarak yetiştirmek zorunda kalacaktır." Davayla ilgili olarak VATAN'a konuşan Muazzez Tunoğlu da "Evliliğin ne olduğunu anlamadan eşimi yitirdim. Çocuğum babasını görmedi ve göremeyecek. Oğlum babamı kendi babası sanıyor. Tüm bunlar için bu miktarda tazminat isteme hakkını kendimde buluyorum" dedi.

Haberin Devamı