Gazete Vatan Logo

‘Su problemi olmayacak’

Melen Barajı’nın temel atma töreninde konuşan Kadir Topbaş, “Büyük kuraklığa rağmen su problemi yok diyebiliyoruz” dedi.

Düzce’nin Kocaali ilçesi Ortaköy beldesinde yapılacak Melen Barajı’nın temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. İstanbul’un su problemini yakından takip ettiklerini söyleyen Topbaş, “Barajlardaki doluluk oranı yüzde 30’larda. Türkiye ve bölgemiz 80 yılın en kurak dönemini yaşıyor. Buna rağmen su problemi yok diyebiliyoruz” dedi.

Tek başına karşılayacak

Topbaş, 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’da günlük 2,5 milyon metreküp, yaz aylarında ise 3 milyon metreküp civarında su kullanıldığını söyledi. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da projenin İstanbul için çok büyük bir proje olduğunu vurgulayarak “Dünya çapında projelerden birisi olan Melen Barajının temelini atacağız. Yaklaşık 700 milyon metreküp suyu depolayacak. İstanbul’un su ihtiyacını tek başına karşılayacak” dedi.

1 gün suyu keselim

Açılış töreninde Bakan Eroğlu’nun “İstanbul’un eski günlerini hatırlatmak için 1 gün suyu keselim, eski İstanbul buydu diye hatırlatalım” önerisine, Kadir Topbaş, “İstanbul’a kıyamayız” şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı