Gazete Vatan Logo

Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...

Taşlardan yapılan takılar çoğu zaman insanlar için aksesuar olmaktan öte anlamlar taşımaktadır. Siyah turmalin gibi taşlar benzersiz özellikleri nedeniyle farklı bir değere sahiptir. Benzersiz renk tonlarından iyileştirici özelliklerine kadar siyah turmalin taşlarından yüzyıllardır yararlanılmaktadır.

Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...

Siyah turmalin kristal formlarda bulunan ve cilalı şekilde görünen eşsiz bir taştır. Volkanik lavların yeraltında soğuması ve kristaller oluşturmasının sonucu ortaya çıkan siyah turmalinin kristalleri genellikle altı kenarlı ya da üçgendirler ve kenarları kıvrıktır. Turmalin genellikle metamorfik ve magmatik kayaçlar arasında bulunmaktadır.

Siyah turmalin oldukça dayanıklı bir taştır. 7,5 sertlik derecesine sahiptir. Ancak yine de çizilebilmektedir. Piyasada birden çok turmalin taşı bulunmaktadır. Siyah turmalin bunlardan sadece bir tanesidir.

Turmalin genellikle kahverengi, siyah ve mavi siyah renklerde bulunur. Mavi, pembe, sarı, yeşil ve kırmızı turmalinin en nadide bulunan renklerindendir. Siyah turmalin en çok Brezilya, Çin, Kenya, Madagaskar ve Çin’de bulunur. Türkiye’de ise Karadeniz Bölgesi, Çanakkale, Aydın ve Yozgat’ta bulunur. Siyah turmalin yoğun olarak kolye, bileklik yüzüklerde kullanılmaktadır.

Siyah Turmalin Tarihi

Tarihçiler siyah turmalin tarihinin 14. yüzyıla uzandığına inanmaktadırlar. Turmalin yüzyıllar boyu şifa ritüellerinde kullanılmıştır. Siyah turmalin taşının resmen keşfedilmesi ise 1600’lü yıllarda olmuştur. Siyah turmalin taşının koruyucu gücünden yüzyıllar boyunca faydalanılmıştır.

Haberin Devamı

Zaman içerisinde benzersiz özellikleri siyah turmalinin diğer taşlardan ayrılmasını ve öne çıkmasını sağladı. Siyah turmalin iyileştirici özellikleriyle ön plana çıkar bu nedenle özellikle feng shui ile tasarlanan iç mekanlarda ve meditasyon yaparken sıklıkla kullanılır.

Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları

Siyah turmalin taşının en bilinen faydaları şunlardır:

Negatif enerji ve depresyondan korur. Endişe ve kaygı duyguların ortadan kaybolmasını sağlamaya yardımcı olur.

Kök çakra enerjisini iyileştirme özelliği bulunmaktadır.

Kişinin kendini daha özgüvenli ve ayakları yere basan biri gibi hissetmesini sağlar.

Motivasyon arttırıcı özelliği vardır.

Siyah turmalin radyasyonu emen sayılı taşlar arasındadır. Dolaysıyla elektromanyetik alandaki kirlilikleri temizleme gücü bulunur.

Haberin Devamı

İyileştirici özelliği vardır. Bu nedenle çakra dengeleme, şifa bulma ve meditasyon sırasında en çok kullanılan doğal taşlar arasında bulunmaktadır.

Enerji verir, kişinin kuvvetinin artmasını sağlar.

Eklem ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda ödem attırıcı özelliği bulunan bir taştır.

Bağışıklık sisteminin korunmasına katıları olduğu düşünülür.

Anksiyete ve depresyonu engeller.

Dolaşım sisteminin korunmasına ve çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Kişinin bağımlılıklarından kurtulmasına yardımcı olur.

Kişinin daha uyumlu ve dengeli olmasını sağlar.