Gazete Vatan Logo

'Seks kölesi' gazeteci neler yaşadı?

Haber için seks kölelerinin arasına sızan muhabir Yaroslava Tankova, 10 günde bakın neler yaşamış?

Rusya'nın 1 milyon tirajlı gazetesi Komsomolskaya Pravda'nın muhabiri Yaroslava Tankova, Rus kadınlarının, iş vaadiyle kandırılarak yurtdışında seks kölesi gibi pazarlanmasına duyarsız kalamadı. Mısır'a satılan kadınların arasına karışarak hazırladığı haberi ile Rusya Gazeteciler Birliği'nden "Altın Gong" ödülünü alan gazeteci, öyküsünü SABAH'la paylaştı. Tankova 2002'de Mısır'a 'çok para kazanmaya' giden çocukluk arkadaşından zorla fahişelik yaptığına dair telefon aldığında 5 yıllık gazeteciydi. 3 yıl arkadaşının akıbetini araştıran Tankova, teşkilatın bağlantılarını çözdü.

ANNESİNDEN GİZLEDİ

Gazetedeki yöneticilerine güçlü bir dosya ile gelen Tankova, İsrail üzerinden Mısır'a götürülen kadınların arasına karışacağını söyleyerek korunmasını talep etti. Tankova'nın haberini reddedemeyen yönetim, koruma talebine ise olumlu cevap vermedi. Annesine çalıştığı gazetenin kendisini İsrail'e özel bir geziye yolladığını söyleyerek planını gizleyen Tankova ertesi gün fuhuş ticareti bağlantısı olduğunu öğrendiği "2000 dolar maaşla Mısır otellerinde iş imkânı" yazılı ilanı veren kuruma başvurup bavulunu hazırlamıştı bile... 12 kadınla birlikte götürüldüğü İsrail'in, Ortadoğu'da fuhuş sektörünün dağıtım merkezi olduğunu söyleyen Tankova, yaşadığı 10 günü şöyle anlattı: "Bizi İsrail'e şirketin iki yetkilisi getirdi. Hem Mısır hem de İsrail sınır kapılarında sorun yaşamadık. Otele getirildiğimizde tavırları değişmişti. Şişman bir Arap vücudumuzu inceledi. Kişi başı 12 bin dolara anlaşmaya varıldı."

Meslek aşkı uğruna yapmadığı rol kalmadı

11 yıllık gazetecilik geçmişine sahip olan Tankova'yı üne kavuşturan 'seks köleliği' yazı dizisi kimliğini gizleyerek yaptığı ilk iş değil. 2002'den beri rahibe, dilenci, evsiz, fabrika işçisi, geyşa ve telefonda seks yapan telekız olan Rus gazeteci, böylece bu grupların yaşam hikâyelerini benzer deneyimleri yaşayarak aktarmış.

17 yaşındayken televizyonda sabahları yayınlanan bir programda Rus kadınlara aerobik dahi yaptırmış. Rus ordusunun Çeçenistan sınırındaki operasyonlarında gönüllü hemşirelik yaparak izlenimlerini yazan Tankova, yeni haber projesini sorduğumuzda esprili bir dille "Artık herkes beni tanıyor. Gizli bir kılığa girmem eskisinden daha zor. Ancak yine de metres hayatı yaşayan evli zengin işadamlarının üzerinde çalışıyorum. Daha fazla ipucu şu aşamada veremem" diye cevap veriyor.

Haberin Devamı