Gazete Vatan Logo

'Sana bir yer göstereceğim' deyip...

ERZURUM’da, yaşları küçük 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 24 yaşındaki Ü.K., 13 yaşındaki E.K.’ya cinsel istismardan bareat etmesine karşın, polisin sıkı takibi sonucu 11 yaşındaki R.E.Y.’ye istismardan tutuklandı. Ü.K.’nin 27 yıla kadar hapsi isteniyor.

'Sana bir yer göstereceğim' deyip...

Bir fırında işçi olarak çalışan Ü.K., arkadaş olduğu E.K. ile Erzurum Kalesini gezmeye gitti. İddiaya göre Ü.K., E.K.’yı "Sana bir yer göstereceğim" diyerek kalenin aşağı kısmında bulunan metruk bir binaya götürdü. İddiaya göre Ü.K., E.K.’nın rızası olmadan öpüp, elle tacizde bulundu. E.K.’nın "Polise şikayet edeceğim" demesi üzerine eylemini sonlandıran Ü.K., ’Kes sesini, seni burada öldürürüm. Sana benim kim olduğumu sorarlarsa dayın olduğumu, okuldan kaçtığın için seni geri götüreceğimi söyleyeceksin. Bu olanları polise anlatırsan senim benimle gezdiğini ailene söylerim’ diyerek tehdit etti. Ü.K.’nın yanından ayrılmasını fırsat bilen E.K. polisi arayarak durumu anlattı. Şikayet üzerine Ü.K. tutuklandı.

’KEMİK YAŞI 16, RIZA DAHİLİNDE’ GEREKÇESİYLE BERAAT

’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemi ile 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ü.K., 3.5 ay sonra tahliye oldu ve beraat etti. Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Bursa’da yaşayan E.K. için aldırılan raporda kemik yaşının 16 yaş ile uyumlu olduğunun tespit edildiği belirtildi. Mahkemedeki psikoloğun da mağdurun 15- 16 yaş civarında gelişimine uygun göründüğünü söylediği gerekçeli kararda yer aldı. Mahkeme kararında şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Fail, mağdurun 15 yaşını doldurmadığı halde 15 yaşı doldurduğu düşüncesiyle mağdura cinsel davranışlarda bulununmuş ve cinsel davranışların katılanın rızası dahilinde olmayıp cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirdiği hususunda her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı bir delil elde edilememiş olması dolayısyla rızası dahilinde olduğu kanaatine varılmıştır."

DAHA ÖNCE 11 YAŞINDAKİ KIZA İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Merkez Palandöken İlçesi’nde bir apartmanda 11 yaşındaki kız çocuğu R.E.Y.’ye yönelik cinsel istismar eyleminin failinin de Ü.K. olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre E.K.’ya yönelik eyleminden önce 8 Mart 2014 günü, 5 yaşındaki kardeşi ile apartmana giren R.E.Y.’yi takip eden Ü.K. küçük kızı burada sıkıştırdı. Küçük kıza adının ne olduğunu, kaçıncı katta oturduğunu soran Ü.K., R.E.Y.’nin kaçması üzerine takibini bırakmadı. R.E.Y.’yi bacaklarından tutup kucağına alan Ü.K., "Bağırma seni gebertirim, keserim sadece öpüp gideceğim" diyerek öpüp, bacaklarına dokundu. R.E.Y.’nin ’İmdat’ diye bağırması ve küçük kız kardeşinin ağlaması üzerine Ü.K. olay yerinden kaçtı. Aile hemen polise giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ

Bu olay, Ü.K.’nın E.K.’ya yönelik cinsel saldırısı olayı soruşturmasında sırasında emniyette çekilen fotoğrafından aydınlandı. Emniyete götürülen R.E.Y., burada gösterilen fotoğraftan, kendisini sıkıştıran kişinin Ü.K. olduğunu teşhis etti. Ü.K.’nın fotoğraflı teşhisi kabul etmemesi üzerine bu kez Cumhuriyet savcısı eşliğinde emniyetteki teşhis odasında aynı işlem tekrarlandı. R.E.Y. 4 kişi arasından Ü.K.’yı teşhis etti. Ü.K. bu teşhisi de kabul etmeyip olay tarihinde İzmir’de olduğunu söyledi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç, bunun üzerine telefon hattının HTS kayıtlarını istedi. Kayıtlarda, belirtilen tarihte Ü.K.’nin konuşma yaptığı, bulunduğu yerin ise R.E.Y.’nin evinin bulunduğu bölge olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ü.K., ilk olayın ardından geçen Mart ayında tutuklanarak ikinci kez cezaevine girdi. 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ü.K. hakkında ’çocuğun basit cinsel istismarı, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 7.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.