Polis durdurunca ‘Karımı boğduğum için mi’ diye sordu

Dolandırıcılık, yaralama ve tehdit suçlarından arandığı için kendisini durduran Atatürk Havalimanı’ndaki polislere, “Karımı öldürdüğüm için mi gözaltına alıyorsunuz?” diye soran şüphelinin cinayeti ortaya çıktı
Gürcistan’da işlenen bir cinayet İstanbul polisi tarafından ortaya çıkarıldı. Atatürk havalimanında 6 yaşındaki kızıyla Gürcistan’dan gelen Rafet G.(44) kendisini arandığı başka suçlar yüzünden durduran polis ekiplerine “Beni karımı öldürdüğüm için mi durdunuz?” diye sorunca cinayet ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorgulanan şüphelinin söylediği yerde Gürcistan polisiyle irtibata geçilerek yapılan aramada 35 yaşındaki Esmira Bairomova’nın boğularak öldürülmüş cesedi bulundu. Şüpheli ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheli bir süre sonra işlediği cinayeti itiraf etti. Şüpheli Rafet G.’nin polisteki ifadesinde “Gürcistan’da eşim Esmira Bairomova ve iki çocuğumla birlikte yaşıyorduk. Beni aldattığını düşündüğüm için eşimle kavga ettim ve onu boğarak öldürdüm. Daha sonra 6 yaşındaki kızımla birlikte İstanbul’a hareket ettik” dedi.
Bu gelişme üzerine Gürcistan polisiyle irtibata geçilerek şüphelinin ev adresi verildi ve arama yapılması istendi. Evde yapılan aramada Esmira Bairomova’nın cesedi bulundu. Boğularak öldürüldüğü anlaşılan cesedin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için incelendiği öğrenildi.Şüpheli Rafet G. işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevke edilirken, yanındaki kızı devlet korumasına alınarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edildi.
BİR GÜRCÜ EŞ CİNAYETİ DAHA
Alanya’da yerleşik yaşayan Gürcistan asıllı Türk vatandaşı 48 yaşındaki Irine Karamanyan, eski eşinin evinde ölü bulundu. Kızlarpınarı Mahallesi’nde oturan eski eşi 55 yaşındaki Bünyamin A.’nın evine giden Irine Karamanyan, sabah saatlerinde eve dönen Bünyamin A. tarafından yatakta hareketsiz bulundu. Karamanyan’ın cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bünyamin A. gözaltında.






