Gazete Vatan Logo

Poligon kazasında tutuklama

İstanbul Sarıyer’de atış poligonunda 1 komiser yardımcısı şehit oldu. Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmaktan hakim karşısına çıkan komiser yardımcısı M.A., tutuklandı

Poligon kazasında tutuklama

İstanbul Sarıyer’de 25 Ekim günü Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu 3 nolu atış poligonundaki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Acil Müdahale Kursuna katılan komiser yardımcısı M.A.’nın kullandığı silahın ateş alması sonucu, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Erdem Uçar şehit oldu, Komiser Yardımcısı Rasim Erdem ise yaralandı. Komiser yardımcısı M.A., İstanbul Adliyesi’ne getirilerek savcıya ifade verdi.

‘Tetik düşürdüm’

M.A., ifadesinde yaşananları şöyle anlattı; “Hızlı dolduruş ve tetik düşürme eğitimine katılmak için timimle birlikte sıradaki yerime geçtim. Her timde 20 personel bulunmakta. Bu personel arasında eğitim esnasında bir insanın çift kol aralığı mesafesinde olmaktadır. Gelen talimat doğrultusunda tek düdük ile belimizdeki silahı elimizle tutup, ikinci düdükle silahımızı kılıfından çıkararak dolduruş yapıp tetik düşürüyoruz. Ben de gelen talimatla birlikte diğer tüm arkadaşlarım gibi dolduruş yaparak tetik düşürdüm.

Taksirle öldürmekten

Önümdeki arkadaşın ‘ah’ diyerek yere düşmesi üzerine yaralandığını fark ettim. Hemen yanına giderek ilk müdahaleyi gerçekleştirdim. Tabancamda şarjörümün takılı olduğunu o an anladım. Sonrasında ambulans gelene kadar yaralanan arkadaşımın yarasına tampon yaptım. Sonrasında Erdem Uçar’ın önünde bulunan Rasim Erdem’in de aynı kurşunla yaralandığını öğrendim. Bu arkadaşları daha önceden tanımam bilmem ve herhangi bir husumetim yoktur.” İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tedbirsiz ve dikkatsiz davranması nedeniyle asli derecede kusurlu olduğunu belirtilerek “ Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı