Gazete Vatan Logo

Picasso'dan sonra Rodin sergilenecek

Sakıp Sabancı Müzesi, Picasso'dan sonra ünlü Fransız heykeltraş Rodin'i ağırlamaya hazırlanıyor. Rodin'i de bir başka dev sergi 'Cengiz Han' izleyecek

Picasso Sergisi'yle 2005'e damgasını vuran Sakıp Sabancı Müzesi, 2006 yılında da adından söz ettireceğe benziyor. Sakıp Sabancı Müzesi Direktörü Nazan Ölçer 2006 yılı programlarında müzenin dünyaca ünlü heykeltraş Auguste Rodin'in eserlerine de ev sahipliği yapacağını müjdeledi.

Paris'teki Rodin Müzesi'nden büyük bir Rodin Retrospektifi geleceğini söyleyen Ölçer, "Picasso Sergisi, resim sanatı meraklılarına, öğrencilerine yeni bir ufuk açtı. Çünkü Picasso'nun orjinal resimlerini gördüler. Büyük bir retrospektif halinde gelen Rodin Sergisi de aynı şekilde işlev görecek. 'Düşünen Adam', 'Cehennem Kapısı' gibi pek çok tanınmış yapıt müzemizde sergilenecek" diye konuştu. Yaz sezonunda açılacak Rodin sergisi Eylül ayma kadar görülebilecek. Sakıp Sabancı Müzesi'nin bir sonraki etkinliği ise Cengiz Han Sergisi olacak. Müzede Moğolistan'dan, Bilge Han'ın mezarından çıkan, eserler sergilenecek.