Gazete Vatan Logo

Pastırma sıcakları geliyor!

Yağışlı ve rüzgarlı havanın hakim olduğu yurt genelinde sıcaklıklar artıyor. Pastırma sıcakları ne zaman geliyor? Bu hafta hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Hava durumu düzelmesi önümüzdeki günlerde pastırma sıcaklarının yaşanacağını gösteriyor. Meteoroloji yurt genelinde sıcaklık artışının ve güneşli havanın müjdesini verdi.Bugünden itibaren güneş, yüzünü gösterecek ve sıcaklık artmaya başlayacak. Cuma günü, sıcaklık 17 dereceye kadar çıkacak. Önümüzdeki hafta sonu ise termometreler 20 dereceyi görecek.

Halk arasında ‘pastırma sıcağı’ olarak ifade edilen, bahar günleri yaşanacak Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Artvin, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Artvin'in iç kesimleri, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Haberin Devamı

MARMARA Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. EGE Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU Parçalı, kuzey ve doğusu çok bulutlu, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı