Gazete Vatan Logo

Onur’u kriz değil ihmal öldürdü!

Üniversitede ihmal üstüne ihmal

KKTC’de eğitim gören Onur Çoban, üniversitede kalp krizi geçirdi. Doktor olmadığı için ilk müdahalesi yapılamayan Onur, şok cihazı ve okjisen tüpü olmayan ambulansla hastaneye taşınırken yaşamını yitirdi. İhmal kurbanı Onur’un ölümü arkadaşlarını isyan ettirdi.

ULUSLARARASI Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Onur Çoban (21), geçen cuma günü fakültede verilen ders arasında çay içerken fenalaşarak yere yığıldı. Arkadaşları tarafından Onur’a müdahale yapılması için üniversite revirine haber verildi. Ancak revirde görevli doktor olmadığı için olay yerine 10 dakika sonra görevli hemşire gitti. İlk müdahaleyi yapan hemşire ise tansiyon ve nabız alamadığını söyleyerek üniversitenin ambulansının olay yerine getirilmesini ve Onur’un acilen hastaneye kaldırılmasını istedi.

İHMAL ÜSTÜNE İHMAL: Bu kez de üniversitede bulunan ambulansın daimi şoförü olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine öğrenci servislerini kullanan bir şoföre emanet edilen ambulans olayın yaşandığı fakültelere gecikmeli olarak ulaştı. Ambulans olay yerine ulaştığında ise bilinci kapalı olarak yatan Onur’u koymak için ambulanstan çıkarılmak istenilen sedyenin ayakları açılmadı. Bunun üzerine Onur, ambulansa arkadaşları tarafından taşındı. Tüm bu ihmaller yaşanırken de ambulansla yola çıkarılan Onur’a müdahale edilmesi için ambulansta şok cihazının ve oksijen tüpünün bulunmadığı belirlendi.

ÖĞRENCİLER İSYANDA: Müdahale bile yapılamayan ve git gide ölüme yaklaşan Onur, ‘üniversitenin anlaşması yok’ denilerek bu kez de yakın mesafede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yerine 30 dakika mesafede bulunan Lefkoşa merkez’deki Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak hastanede kalp krizi geçirdiği belirlenen Onur’un hayatını kaybettiği belirlendi. Onur’un ölümü üniversiteli arkadaşlarını isyan ettirdi. Rektörlük önünde toplanarak kusuru olanları istafaya çağıran öğrenciler,”Bizden her yıl sağlık sigortası için üniversite yönetimi para alıyor. Müdahale edecek ne doktor, ne ambulans şoförü ne de ekipman vardı. Eğer bu ihmaller zinciri oluşmasaydı arkadaşımız belki de kurtarılabilirdi” dedi.

Haberin Devamı