Gazete Vatan Logo

Öğrencisini kaçırmıştı

Sakarya'da 14 yaşındaki öğrencisini kaçıran Teknoloji dersi öğretmeni ve akrabaları tutuklandı

ADAPAZARI’nda yaklaşık 2 ay önce 14 yaşındaki öğrencisi A.A’yı ikinci kez kaçırarak kayıplara karışan Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Teknoloji dersi öğretmeni Mesut Temizkan’ın ağabeyi, yengesi ve 2 arkadaşı sevkedildikleri mahkemece tutuklandılar. Savcılık ayrıca 14 yaşındaki ögrencisini kaçıran öğretmen olayını gündeme getiren bir TV kanalındaki kadın programı için de inceleme başlattı.

Adapazarı’nda 4 Mart tarihinde Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde yakınlarıyla birlikte tedaviye gelen, okuduğu liseden bir süre önce ailesi tarafından alınan A.A., ortadan kayboldu. Aile durumu jandarmaya bildirince, hastanedeki kamera kayıtları incelendi. İncelemede A.A.’nın tedavi için geldiği hastanenin bahçesinde, daha önce kendisini bir kez kaçırdığı ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Teknoloji dersi öğretmeni Mesut Temizkan ile buluştuğu tesbit edildi.

O tarihten beri ailesinin aradığı A.A. ve öğretmen Mesut Temizkan bulunamazken, ailesi kızlarının bulunması için kadın programlarına çıktılar.

KAMERA KAYITLARI

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ilk tutuklamalar bugün gerçekleşti. A.A.nın hastanede kaçırıldığı sırada güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinde küçük kızın olay günü öğretmeniyle buluştuğu, bir kişinin yardımıyla kaçırıldığının görülmesi üzerine öğretmen Mesut Temizkan’ın ağabeyi Ali T., imam nikahlı yengesi Gülizar A. ile arkadaşları İsa .İ. ve Samet.T., gözaltına alındı.

Jandarmada sorgulanan 4 kişi sevk edildikleri mahkemece ’Yaşı küçük kızı cinsel istismar’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler

İLK SUÇTAN İDDİANAME HAZIR

Bu arada öğretmen Mesut Temizkan’ın öğrencisi A.A.yı ilk kaçırdığı olayla ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada öğretmen Mesut Temizkan’ın, ikinci kez kaçırdığı ögrencisini ilköğretim okulunda öğrenim görürken tanıdığı, ailesinin şikayeti üzerine yakalandıktan sonra genç kızın kendi isteği ile ona kaçtığını söylediği, bunun üzerine de öğretmenin serbest bırakıldığı yer alıyor.

KADIN PROGRAMINA İNCELEME

Bu arada A.A.’nın ailesi ile yakınlarının çıktıkları bir kadın programındaki iddiaları ve kızlarının hala bulunamamasını eleştirmeleri üzerine de Sakarya Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Savcılık soruşturma sürerken yapılan yayınların soruşturmayı etkilediği gerekçesiyle inceleme başlattı.

2 çocuğa tecavüz etti 36 yıl ceza aldı

SAMSUN’da olay tarihinde 13 yaşında olan iki erkek çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 35 yaşındaki Osman Avcıoğlu, toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun’da geçen yıl Ekim ayında A.K ile arkadaşı E.K’ya 2 TL verip kandıran ve bir apartmanın kömürlüğünde tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Osman Avcıoğlu, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Küçük çocuklara tecevüz etmediğini ileri süren sanık, "Bekarım. Paramda yoktu. Bu çocuklara para verip bir kaç kez onlarında rızasıyla ilişkiye girdim" diye konuştu. Duruşmaya katılan iki küçük çocuk ise sanığın kendilerine tecavüz edip ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti Avcıoğlu’na iki çocukla zorla cinsel ilişkiye girmek ve hürriyetlerini kısıtlamak suçlarından toplam 36 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Müzik öğretmenine tacizden hapis cezası

İZMİR’in Buca İlçesi’nde bir lisede müzik öğretmenliği yapan Selim Özlü, özel çello dersi verdiği kız öğrenciler S.E., G.E., M.S ile E.E.’ye ’cinsel tacizde bulunmak’ suçundan tutuklu yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olan taciz olayları, iddiaya göre, 10 ay önce meydana geldi. Bir lisede çalışan müzik öğretmeni Selim Özlü’nün evinde verdiği çello dersleri öncesi ’masaj’ adı altında kız öğrencilerine tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Ders alan öğrencilerin durumu anlattığı ailelerin savcılığa başvurması üzerine gözaltına alınan Özlü mahkemece tutuklandı.

İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kız öğrenciler S.E., G.E., M.S ile E.E.’ye ’cinsel istismar’ suçundan tutuklu yargılanan Selim Özlü, suçlamaları kabul etmedi. Özlü, çello dersi öncesi kızların özellikle omuz ve sırt bölgelerine masaj yaptığını, bunun ders öncesi bir zorunluluk olduğunu söyledi. Sanık Selim Özlü, "Çello çalan bir kişinin ders öncesi omuz ve sırt bölgesi masaj ile yumuşatılır. Çünkü bu yapılmadığı zaman omuz bölgelerinde ağrı ve tutulmalar yaşanabilir. Bu bir zorunluluktur. Ben öğrencilere taciz anlamında değil, omuzlarını yumuşatma adına masaj yaptım. Kimseye tacizde bulunmadım. Ben suçsuzum. Bana iftira atıyorlar. Müzik aleti çellonun çalınmadan önce yapılması gereken masajı yaptım. Bu sapıklık değildir. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" diyerek kendisini savundu.

Mağdur öğrenciler ise öğretmenin masaj adı altında vücutlarının çeşitli bölgelerini elleyip, öptüğünü söyledi.

Çello öğretmeninin masajın bir zorunluluk olduğunu ve bundan dolayı masaj yaptığını söylemesi üzerine mahkeme, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bir yazı göndererek, çello dersi verilen bir öğrencinin omuz bölgesine masaj zorunluluğu olup olmadığını sordu. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mahkemeye gelen cevap yazısında, çello dersi alan bir öğrenciye masaj yapılması zorunluluğu olmadığı belirtildi.

Hakim son duruşmada, sanık Selim Özlü’yü, masaj adı altında 4 öğrencisine cinsel tacizde bulunmaktan toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık öğretmenin avukatı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı