Gazete Vatan Logo

O karara bu bakış ve ölüm!

O sanığa tahliye verilince canına kıydı

Aynur C. yaşı küçükken kendisiyle evlenme vaadiyle ilişkiye giren sanığın 5 ay hapis verilip tahliye edilmesi üzerine canına kıydı

Aynur C. sanığın 5 hapis verilip tahliye edilmesi üzerine adliye çıkışında uzun süre bu halde beklemişti. Verilen karara çok üzüldüğü gözlenen genç kız, aynı gün hap içerek ölüme gitti.

ZONGULDAK’ın Kozlu ilçesine bağlı Köserecik köyünde 2009’da meydana gelen olayda evli olan Ümit A. (23), iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı Aynur C.’yi arkadaşının evine davet etti. Ümit A., eşinden boşanıp evleneceğini söylediği genç kız ile ilişkiye girdi. Aynur C.’nin şikayeti üzerine tutuklanan sanık hakkında, ’Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Aynur C.’nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle sanığın eyleminin, ’reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki’ suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ümit A.’ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Kararın ardından üzüntü içinde adliyeden ayrılan Aynur C., kararın çıktığı günün akşamı halasının antitüberküloz haplarından çok sayıda içerek intihar etti.

Haberin Devamı