Gazete Vatan Logo

‘Melis’e beş-altı tane vurdum o hale ben getirmedim’

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu, Onur Özbizerdik, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

‘Melis’e beş-altı tane vurdum o hale ben getirmedim’

İstanbul 70’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Onur Özbizerdik ve avukatları Ali Rıza Dizdar ile Ahmet Baran Akkaya katıldı. Özbizerdik tarafından şiddet gördüğü iddia edilen sevgilisi Melis Ç. de duruşmayı seyircilerin oturduğu bölümden izledi.

Duruşmada savunma yapan Özbizerdik, hasım sahibi olduğunu ve küçük yaştan beri silah taşıdığını söyledi. İfadesinde gözaltına alındığı gün yaşananları anlatan Özbizerdik, silahın üzerinde değil aracında bulunduğunu ve polislere kendi elleriyle teslim ettiğini belirtti. Özbizerdik, mahkemeye artık silah taşımayacağına dair söz vererek, “Ben Tarabya Sor Kulübü’nün yönetimindeyim. Kulüp maddi olarak kötü durumda. Tutuklanmasaydım kulüp için yardım gecesi düzenleyecektim. Tutuklanmadan 3 ay önce maddeyi bırakıp tedaviye başladım. Evcil hayvan besliyordum. Kız arkadaşımla ev tuttuk” dedi. Düzelme aşamasında olduğunu ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükmünün uygulanmasını istediğini belirten Özbizerdik, tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

‘Benden başka yatan yok’

Özbizerdik, “Melis’i darp ettim ama 5-6 tane vurdum. Ama o hale ben getirmedim” dedi. Esas hakkındaki savunması sorulan Özbizerdik, mağdur olduğuna vurgu yaparak, “33 gündür bir koğuşta tek başıma kalıyorum. Bu suçtan benden başka cezaevinde yatan yok. Söz veriyorum silah taşımayacağım bundan sonra” dedi.

Cezası ertelenmedi

Davayı karara bağlayan mahkeme, Özbizerdik’i ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 600 TL para cezasına çarptırdı. Özbizerdik’in kişiliği, suç işleme hususundaki eğilimini dikkate alarak sanığın bir daha suç işlememe hususunda aksi kanaate varan mahkeme, cezayı ertelemedi. Mahkeme, sanığa verilen cezanın mağduriyetine sebebiyet vermemesi için tahliyesine hükmetti. Cezanın Yargıtay’da onaylanması halinde Özbizerdik yeniden cezaevine girecek.