Gazete Vatan Logo

Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Kuvars taşı oldukça değerli olduğu bilinen doğal taşlardan birisidir. Silikon ve oksijen elementleri tarafından volkanik kayaçların çevresinde oluşan doğal taşlar kuvars olarak bilinmektedir. Kristalli bir yapıya sahip olduğu için kuvars kristali olarak da adlandırılmaktadır. Yeryüzünde en fazla bulunan doğal taşlar arasında kuvars taşı da yer almaktadır. 

Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Kuvars taşı, doğada oldukça fazla bulunan doğal taşlar arasında yer almaktadır. Özellikle tüm iklim koşullarında oluşabilmesi nedeniyle de yaygın olarak bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kuvars taşı sert ve dayanıklı bir yapıda bulunmaktadır. Sahip olduğu özelliklere bağlı olarak da birçok alanda kullanılan bir doğal taş olma özelliğine sahiptir.

Kuvars taşının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak ise kristal yapıda bulunan doğal taşlardır. Doğada en yaygın olarak beyaz rengini görmek mümkün olmaktadır. Ancak kuvars taşının siyah, yeşil, sarı, kahverengi, mavi ve pembe gibi renkleri de bulunmaktadır. 

Dünyanın birçok ülkesinde kuvars taşına rastlamak mümkün olmaktadır. Dünyada en yaygın olarak ise kuvars taşının Madagaskar ve Brezilya'da bulunduğu bilinmektedir. Kuvars, dünya genelinde yaygın olarak bulunan bir doğal taş olsa bile özellikle mavi kuvars nadir bulunmaktadır.

Nadir bulunan kuvars çeşitlerinden birisi olan mavi kuvars bu nedenle dünyanın en değerli taşlarından birisi olarak ifade edilebilir. Kuvars taşının oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğu da bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları

Doğada, doğal halde bulunmakta olan kuvars taşının tedavi edici özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle alternatif tıp alanında kuvars taşının sıklıkla kullanılması tercih edilmektedir. Genel olarak kuvars taşının takı veya aksesuar olarak kullanılması halinde sağladığı faydalar olduğu ifade edilebilir. 

Kişinin kuvars taşını üzerinde taşıması halinde kıskançlıktan, korkudan, suçluluktan ve öfkeden koruyucu bir özelliğe sahip olduğu söylenebilir. 

Bileğe takıldığında veya elde taşındığında ise strese karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Vücudun negatif düşüncelerden arındırılmasını sağlar. 

Üzerinde kuvars taşı bulunduran kişinin özgüveninde bir gelişme görülür. 

Sinir sistemi üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir. Rahatlatıcı ve huzur verici bir his oluşmasına destek olur. 

Kişinin sezgilerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur. 

Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde de etkili olan bir doğal taş olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

Doğal bir ağrı kesici özelliğe sahiptir. 

Konsantre olma konusunda büyük bir kolaylık sağlamaktadır. 

Pozitif bir enerji yaydığı için kişinin sosyal hayatında olumlu etkiye neden olmaktadır. 

Ortamda bulunan kötü enerjiyi ve radyasyonu emerek ortamı temizler. 

Afrodizyak etkisi oluşturur. 

Akciğer, kalp ve böbrek için koruyucudur.