Gazete Vatan Logo

Kurban derisi alan yerler! Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir?

Kurban kesenler, et ayrıştırma işlemlerini tamamlarken kurban derisi ile ilgili araştırmalar da arttı. Kurban dersini bağışlamk isteyenler deri toplayan kurum ve kuruluşları araştırıyor. Peki, Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir? İşte kurban derisi alan yerler

Kurban derisi alan yerler! Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir?

Kurban ibadetini yerine getirenler elde edilen etten dinen gerekli görülen miktarını dağıtım işlemlerini gerçekleştirilirken kurban derilerini verecekleri kurumları araştırıyor. Kurban derilerini bağış olarak alan kurumlar bulunuyor. Peki, Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir? İşte kurban derisi alan yerler

KURBAN DERİSİ NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Kurbanın derisi, bir fakire veya hayır kurumuna verilmelidir. Hz. Peygamber (s.a.s.), veda haccında Hz. Ali’ye, kurban olarak kesilen develerinin başında durmasını ve bunların derileri ile sırtlarındaki çullarını sadaka olarak vermesini, kasap ücreti olarak bunlardan bir şey vermemesini emretmiştir (Müslim, Hac, 348; Buhârî, Hac, 120, 121; Ebû Dâvûd, Menâsik, 21). Buna göre kurban derilerinin para karşılığında satılması, kurbanın kesimi veya bakımı için ücret olarak verilmesi caiz değildir (İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 203). Derinin satılması hâlinde bedelinin yoksullara verilmesi gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 165).

Haberin Devamı

Ancak kurbanın derisi, bir yoksula veya hayır kurumuna bağışlanabileceği gibi, evde namazlık, kalbur ve benzeri ev eşyası yapılarak kullanılmasında da bir sakınca yoktur (Kâsânî, Bedâi‘, V, 81; Merğînânî, el-Hidâye, VII, 164).

KURBAN DERİSİ ALAN YERLER!

Kurban Derisi ve Bağırsak 2860 sayılı yardım toplama Kanuna istinaden her yıl Ankara Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden alınan izin ile Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ve Türkiye geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla yerine getirmektedir. Milli servetin yok olmaması için derilerinizi tuzlayıp, plastik poşete koymadan güneş almayan serin bir yerde saklamanız gerekiyor.

Kurban derilerinizi en yakın Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına giderek makbuz karşılığında veya size en yakın şubemizi arayarak, kurban bayramı süresi içinde adresinizden teslim aldırabilirsiniz.