Gazete Vatan Logo

Köyde dehşet! Ayı, çobana saldırdı sonrası korkunç

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Sarıot köyünde ineklerini otlatan çobana ayı saldırdı. Bacağından yaralanan 70 yaşındaki çobanı köyün gençleri kurtardı.

Köyde dehşet! Ayı, çobana saldırdı sonrası korkunç

Domaniç ilçesine bağlı Sarıot köyüne 6 kilometre uzaklıktaki Göçet mevkiinde ineklerini otlatan 70 yaşındaki yaralı Sadık Batum’a ayı saldırdı. Bacağından yaralanan Batum’u köyün gençleri kurtardı. Gençlerin yardımıyla Domaniç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Batum, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Yaşadıklarını anlatan Sadık Batum, “Ormanlık alanda hayvanlarımı otlatıyordum. Köpeklerim havlamaya başladı. Sanırım ayıyı görmüşler. Yavruları olan ayı da korkusundan kaçarken benimle karşılaştı. Ayı beni görünce kükreyerek üzerime yürüdü. ‘Ben sana ne yaptım kocaoğlan’ dedim ama ayı pençelerini sol bacağıma sapladı. Pantolonum ve içliğim param parça olmuş. Pençelerini öyle bir sapladı ki kurtulmam mümkün değil. Bir de elini bacağımın içinde çevirmeye başladı. Baktım kurtuluş yok, salavat getirmeye başlarken ayı arkasına baktı. Yavruları gidiyordu. Beni bırakıp yavrularının arkasından gitti. Şans eseri ayıdan kurtuldum. Bizim köyün gençleri motosikletlerle o bölgeye piknik yapmaya geliyorlarmış. Onlar beni bulup köye getirdiler. Sonra da Domaniç İlçe Hastanesine götürdüler. İlk tedavimi orada gördüm. 20-30 kadar dikiş atmışlar. Bu gün yarın da kontrol amaçlı Tavşanlı hastanesine götürecekler” dedi.

Haberin Devamı