Gazete Vatan Logo

Kıskançlık ile ilgili sözler! Aşırı kıskandığını belli eden sözler

Kıskançlık, bizi mutluluğa ulaşmaktan alıkoyabilecek zor bir insani duygudur. İster ilişkilerimizde, ister arkadaşlıklarımızda, deneyimlerimizde veya kariyerimizde olsun, diğer insanlardan daha aşağı hissettiğimiz için kıskanç hissedebiliriz. Kıskançlık, kendinize güvenmediğinizde düşük benlik saygısı veya zayıf bir benlik imajından kaynaklanabilir. Kıskanç insanların biraz daha az kıskanç hissetmelerine yardımcı olmak için kıskançlık ve haset üzerine bazı ilham verici ve ilginç alıntılar topladık. İşte kıskançlık ile ilgili sözler

Kıskançlık ile ilgili sözler! Aşırı kıskandığını belli eden sözler

Kişinin başkasının sahip olduğu şeylere karşı duyduğu hoşnutsuzluğa kıskançlık denir. Başkalarının başarılarını kıskanan kişiler haset ve fesat olarak adlandırılır. Bunun dışında, kişinin sevdiği insanların başkalarına yakınlık göstermesinden dolayı hissettiği duyguya da kıskançlık denir. Kelimenin üçüncü ve son anlamı, sakınmak ve korumaktır.

KISKANÇLIK İLE İLGİLİ SÖZLER

1- Birinin başarısını gönülden destekleyenler dost, çekemeyenler ise düşmandır.

Bazı dost görünümlü kişiler, yakın çevresindeki kişilerin başarılarından dolayı seviniyor görünse de içten içte onları çekemezler. Bu çekememezlik, gün geçtikçe artan ve kine dönüşür. Bu tür kişilerin gerçek yüzleri er ya da geç ortaya çıkar.

Gerçek dostlar ise arkadaşlarının kötü gününde onlara destek olur. Arkadaşları başarılı olduklarında ise onları ilk tebrik eden kişiler, gerçek dostlarıdır.

2- Yüzüne karşı söz söyleme cesareti olmayanlar, arkandan konuşmakla yetinirler.

Kişinin arkasından konuşmak, en büyük kıskançlık belirtilerinden biridir. Bazı insanlar, bir kişiyi kıskandıkları belli olmasın diye, yakın çevresindeki insanların isimlerini lekeleyecek iftiralar atarlar. Bu tür insanlar, herkesi birer rakip ve düşman olarak görürler. Sürekli rekabet halinde oldukları için kendilerini sürekli birileriyle kıyaslarlar. Rakibi olarak gördükleri kişileri küçük düşürmek için de sık sık arkalarından konuşurlar.

Haberin Devamı

AŞIRI KISKANDIĞINI GÖSTEREN SÖZLER

1- Ben yokken baktığın sadece ayna olsun.

Bazılarına göre kişi ne kadar aşıksa o kadar kıskanç olur. Kıskançlık, güvensizliğin değil sevginin bir göstergesidir. Bu nedenle birini kıskandığını göstermek, ona olan aşkını itiraf etmek anlamına gelir.

"Ben yokken baktığın sadece ayna olsun" sözü, kıskançlığın şiirsel bir şekilde dile getirilmesidir. Bu sözü sarf eden kişi "benden başka kimseye bakma" demek ister.

2- "Kıskanırım seni ben

Kıskanırım kalbimden''

İlk kez Zeki Müren tarafından söylenen Kıskanırım Ben şarkısının sözleri Hikmet Münir Ebcioğlu tarafından yazılmıştır. 70'li yılların en popüler şarkılarından biri olan ve günümüzde de sevilerek dilenen bu şarkıda kıskançlık nahif bir şekilde anlatılır.

Haberin Devamı

Kişinin sevdiğini kendi kalbinden bile kıskanması, bir anlamda kendisinden bile kıskanması anlamına gelir. Şarkının sözlerinde mübalağa sanatı kullanılmıştır. "Kıskanırım kalbimden" sözü sevgilinin ne kadar çok sevildiğini ve kıskanıldığını göstermek için söylenir.