Gazete Vatan Logo

Kış sezonu nedir, ne zaman başlar-biter? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık Kış gündönümü en uzun gece doodle oldu!

Kış sezonu başladı. Google, özel günler, kişiler ve doğa olaylarını karşı hazırladığı doodlerınu bu kez kış gündönümü için hazırladı. 2021-2022 kış sezonuna özel doodle logosunu ana sayfada kullanıcıların hizmetine sundu. Peki Kış sezonu nedir, kış sezonu ne zaman başlar, ne zaman biter? Kış gündönümü nedir?

Kış sezonu nedir, ne zaman başlar-biter? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık Kış gündönümü en uzun gece doodle oldu!

Kış sezonu Kuzey Yarımkürede başladı. Google da bunu ana sayfasına taşıdı. Kış gündönümüne özel bir doodle hazırladı. Kullanıcılar ise doodle sonrası kış sezonuna dair aramalarını arttırdı. Peki, Kış sezonu nedir? Kış sezonu ne zaman başlar, biter? Kış gündönümü nedir?

KIŞ SEZONU NEDİR (KIŞ GÜNDÖNÜMÜ)?

En uzun gecenin yaşandığı ve kış mevsiminin başlangıcıdır. Bu tarihte, Kuzey Yarımküre'de kış, Güney Yarımküre'de de yaz mevsimi başlar.

Kış gündönümü (21 Aralık en uzun gece), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği andır. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede de kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarımkürede en uzun gündüz, Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır. Kış gündönümü Türkiye saatiyle 17:59’de başlar.

KIŞ SEZONU NE ZAMAN BAŞLAR, BİTER?

21 Aralık Salı başlar, 20 Mart 2022 Pazar günü biter.

GOOGLE'UN KIŞ DÖNÜMÜNE ÖZEL YAPTIĞI O DOODLE

Haberin Devamı