Gazete Vatan Logo

Kayıp kızlardan haber var

MERSİN’de arkadaşlarına veda mektubu bıraktıktan sonra ortadan kaybolan Nihal Erdem Anadolu Ticaret Meslek Lisesi İletişim Gazetecilik Bölümü 10’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Buse Y. ile aynı bölümün 11’nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Fevziye O.’nun zaman zaman sosyal medya hesaplarını kullandıkları ortaya çıktı.

Geçen 14 Kasım’da veda mektubu bırakarak ortadan kaybolan liseli kızları bulmak için Mersin Emniyet Müdürlüğü’nce kurulan özel ekip, çalışmalarına aralıksız devam ederken yeni bilgilere ulaştılar. Buse Y.’nin kayıplara karışmadan önce kapattığı twetter hesabını farklı bir isimle yeniden açıp ’Çekiniyorlarmış çıkmaya, korkuyorlarmış görünmeye’ yazılı bir tweet attı. Yapılan incelemelerde kayıp kızların son günlerde zaman zaman sosyal medyayı kullandıkları belirlendi.

Ayrıca, Fevziye O.’nun babası Erdoğan O. ile sık sık sorunlar yaşadığı, aile içi tartışmalarda bir gün çıkıp gideceğini söylediği öne sürülüyor. Fevziye’nin, Buse Y. ile birlikte arkadaş olduktan sonra uyuşturucu hap kullanmaya başladığı, bu nedenle farklı ortamlara girerek yakın arkadaşlarından uzaklaştığı ve davranışlarında da değişimlerin gözlendiği belirtiliyor.

Geçen pazar günü Cumhuriyet ve Pirireis Mahalleleri’nde kiralık ev aradıkları ve bunun için de bazı emlakçılarla görüştüklerini belirleyen polisin bu yönde de çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı