Gazete Vatan Logo

İzmir'e kar yağdı!

İZMİR'de bir süredir etkili olan yağmur yağışı, havanın soğumasıyla birlikte, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde kara dönüştü. İzmir- Manisa karayolunun Sabuncubeli Mevkii'nde de etkili olan kısa süreli kar yağışında, bir olumsuz yaşanmadı. Bölgede Karayolları ekiplerinin önlem aldığı, yüksek kesimlerin ise beyaza büründüğü görüldü.

İzmir'deki yağmur yağışı, bugün sabah saatlerinde, özellikle yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli Mevkii ile kentin yüksek kesimlerinde sıfır dereceye kadar düştü. Kar ve oluşabilecek don olayı nedeniyle Karayolları ile trafik ekipleri bölgede önlem aldı. Yüksek kesimler ise beyaza büründü. Kentte kar yağışı, havanın ısınmasıyla yerini yağmura bıraktı.

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda da kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

KARABÜK'E DE KAR YAĞDI
KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde kar yağışı etkili oldu. Tarihi ev ve konaklar beyaz örtüyle kaplandı.
İlçede gece başlayan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 4 santime ulaştı. Nisan ayında beyaz örtüyle kaplanan tarihi ev ve konaklar güzel bir görüntü oluşturdu. Karabük’te kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar, ulaşımda soruna yol açmadı. Sabah kısa süre daha devam eden kar yağışı, daha sonra yerini sağanak yağmura bıraktı.

Haberin Devamı