Gazete Vatan Logo

İstanbul'da korkunç facia!

Gaziosmanpaşa’da bodrum katında yaşayan anne ve 4 çocuğu doğalgazdan zehirlenerek hayatlarını kaybetti

İstanbul Zeytinburnu ve Aksaray’da geçtiğimiz günlerde doğalgazdan 8 kişinin ölümünün ardından bir facia da Gaziosmanpaşa’da yaşandı. Küçükköy Şemsipaşa Mahallesi’nde 6 katlı binanın bodrum katında yaşayan ve lokantada aşçılık yapan Hüseyin Özyapı, dün akşam 19.45 sıralarında eve gitti. Hüseyin Özyapı, kapıyı çalmasına rağmen eşi Hamide Özyapı açmayınca içeri anahtarıyla girdi. Talihsiz baba gördüğü manzara karşısında şok oldu. Önce eşi ardından da 2’si kız 4 çocuğunun cansız bedeni ile karşılaşan baba hemen üst kattaki komşularına haber verdi. Baba Özyapı, eşi ve çocuklarını Gaziosmanpaşa Özel Duygu ile Özel Bilge Hastaneleri’ne kaldırdı. Hastanede yapılan tetkiklerde anne Hamide Özyapı (34), çocukları Gülay (16), Güliz (13), Kamil (11) ve Yusuf (9)’un doğalgazdan zehirlendikleri ve hayatlarını kaybettikleri tespit edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve İGDAŞ ekipleri facianın yaşandığı evde inceleme yaptı.

İGDAŞ’tan yapılan açıklamada “Doğalgaz tesisatına İGDAŞ’ın bilgisi dışında bacalı şofben bağlandığı ve şofbenin baca bağlantısının hermetik şofben gibi mutfak camından dışarı verilmek suretiyle uygunsuz bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçülmüştür. Zehirlenmeye kaçak olarak bağlanan şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazının sebep olduğu tahmin edilmektedir. Ölümler ile ilgili kesin sonuçlar olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır” denildi.

BİR AYDA 13 ÖLÜ

İstanbul Zeytinburnu’nda geçtiğimiz 2 Ocak’ta evlerinde doğalgazdan zehirlenen yaşları 28 ile 45 arasında değişen Afganistan uyruklu biri öğrenci 5 kişi hayatını kaybemişti. Bir gün sonra ise Aksaray’da doğalgaz sobasından zehirlenen üç Libyalı polis ölmüştü.

Haberin Devamı