Gazete Vatan Logo

'İlişkiden önce besmele çekin!'

Dr. Ender Saraç'tan ilginç tavsiyeler...

Sağlıklı yaşam üzerine çalışmalarıyla bilinen Dr. Ender Saraç, bu kez ‘ruh sağlığı’na yöneldi. ‘Artık ruhunu da besle’ kitabında mutluluğun reçetelerini veren Saraç, cinselliğin de bir ibadet olduğunu savunuyor. Saraç, çiftlere cinsel birlikteliğe başlamadan önce ‘bismillah’ demeyi tavsiye ediyor.

SAĞLIKLI beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, Hayykitap’tan çıkan ‘Artık Ruhunu da Besle’ isimli kitabıyla, maddi beslenmenin yanı sıra manevi beslenmenin önemine dikkat çekti. Birbirinden ilginç konuların ele alındığı kitapta, doğum ve yaratılıştan, cinsel hayata, helal beslenmeden, beş duyu ile ruhu beslemeye kadar farklı konularda bilgiler veren Dr. Saraç, “Biz artık maddi beslenmeyi öğrenmeye başladık. Kilomuzu kontrol etmeyi, antioksidanlı beslenmeyi yavaş yavaş öğreniyoruz, vitaminleri, mineralleri, doğru baharatları ve çayları kullanamaya dikkat ediyoruz ama bunun dahası da var; manevi beslenmemiz çok eksik. Bu kitapta doğumdan ölüme manevi beslenmeyle ilgili tecrübe ve önerilerimi bulacaksınız” dedi.

- CİNSELLİK BİR İBADETTİR: Kitapta insanın ilahi aşk ile yaratıldığını anlatan Dr. Saraç, insanın hayatta yapabileceği en özel üretimin de çocuk olduğu belirtiliyor. Saraç kitabında , cinselliğin içinde hazzın olduğu bir ibadet ve Allah’ın bir lütfu olduğunu anlattı. Saraç cinsel ilişkiye girmeden önce eşlerin ‘besmele çekmelerine’ önerirken ilişkinin sonunda da ‘hamdolsun’ demek gerektiğini belirtiyor. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere önerilerde bulunan Saraç, şunları söyledi: “Helal bir ilişkide haz almak da helaldir. Bazı insanlar cinsellik konusunda aşırı muhafazakar veya korkak yetiştirilmekte ve haz almaları da engellenmektedir. Oysa bu haz bizim organlarımıza verilmiştir, siz Tanrı mısınız ki buna karşı koyuyorsunuz.”

- ANNE-BABA ADAYLARINA ÖNERİLER: Saraç babalığa hazırlanan erkeklerin dikkat etmesi gerekenlere de kitabında yer verdi. Erkeklerin ‘tohum ekiminden’ önceki iki üç ay boyunca alkol, uyuşturucu, sigara, çok gerekli olmayan kimyasal ilaçlar, mevsim dışı sebze ve meyve, fabrikasyon konserveler, aşırı miktarda rafine un, rafine şeker ve rafine tuz, fazla kilo, ağır kimyasal katkılı yoğun parfümden uzak durması gerektiği belirtilirken, “Erkekler özellikle pantalon ceplerine veya arka ceplerine cep telefonu koymamalı, baz istasyonlarına yakın mesafede yaşamamalı” denildi. Tam buğday ekmeği, köy tereyağı, sızma zeytinyağı, orgganik bal, keçi sütü ve ürünleri, organik veya doğal kuzu eti. kimyasal kaya tuzu gibi besinlerin sperm kalitesini artırdığı belirtilildi. Kadınların da anneliğe hazırlanırken hemen hemen aynı kurallara uyması gerektiğinin belirtildiği kitapta, yaşanılan ortamda da nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Buna göre evde kimyasal temizleyicilerden ve deterjanlardan uzak durulması gerektiği kaydedildi.

EN DOĞRU DUA POZİSYONU

Saraç kitabında doğru dua pozisyonları hakkında da bilgi veriyor: “Ellerinizi vücudunuza 90 dereceyle koltuk altlarınız iyice görünür şekilde kaldırıp avuç içlerinizi hafifçe gökyüzüne doğru açarak, başımızı iki avuç alanının ortasına doğru sokmak yani ellerden çıkan enerji alanıyla başın aurosını birleştirmek. Mümkünse gözler hafifçe kısılmış uyaranlar minimum algıya ayarlanmış olmalı ve etrafa usulca ama yana yakıla sizin enerjiniz yayılmalı. Secde ederken başınızı iki eliniz arasına alın. Baş ve iki el birbiriyle aynı hizada olsun, elden çıkan enerji alanıyla baştan çıkan enerji alanı birleşsin gözler de kapalı olsun.”

MOR TAKKE UÇURUR!

Kitapta renklerin önemi de anlatılıyor. Buna göre; “Eğer aydınlık bir namaz hedefleniyorsa beyaz takke, daha ruhani ulvi bir namaz hedefleniyorsa mor takke, daha kalbi etkileyecek derinlikteki bir namaz hedefleniyorsa yeşil takke olabilir. Siz görmeseniz de o renk enerjisini veriyor. Dikkat edin genelde hiç kırmızı takke göremezsiniz. Beyaz, çok pastel renkler özellikle eflatun ve mor gibi renkler daha ruhani renkler ruhsal derinliği artırır. Bu seccadeler için geçerlidir. Seccadeler genelde yeşildir ya da pastel renklerdir“ deniliyor.

Haberin Devamı