Gazete Vatan Logo

Görülmemiş olay! 150 yıllık çınar ortadan kayboldu

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir vatandaşın tarlasındaki yaklaşık 150 yıllık iki çınar ağacı çalındı. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen vatandaş şikayetçi oldu.

Görülmemiş olay! 150 yıllık çınar ortadan kayboldu

Geçtiğimiz ay Uzuntarla Mahallesi Göl mevkiindeki tarlasına giden Ali Toker (65), dedesinden yadigar kalan yaklaşık 150 yıllık iki çınar ağacının kesildiğini gördü. Neye uğradığını şaşıran Toker, soluğu jandarmada aldı. Şikayette bulunan Toker, olayı gerçekleştiren kişilerin bulunmasını istedi.

Çok üzüldüğünü söyleyen Ali Toker, "Kesilen iki ağacım da 150 yıllık çınarlardı. Babam ne kendisi ne de benim ağacı kesmeme izin vermez, kıyamazdı. İnsanlar gölgesinde otursun, dinlensinler diye ellettirmezdi. Birileri gelip iki tarihi çınar ağacına kıymışlar. Biz bunu yapanlardan şikayetçiyiz. Kamera kaydı aradık, bir tane bulduk, araştıracağız.

Şahısları bulduğumuz anda jandarmaya teslim edeceğiz. İşe yarayan gövde kısımlarını götürmüşler, dal kısımlarını ise bırakmışlar. Tahminimce gövde kısmıyla masa üstü yapacaklar, çünkü çok değerli. 10 tonun üstünde odun bırakmışlar, 4 ton da almışlar. Bir masanın fiyatı 15-20 bin TL arasındadır. Bir masanın kalınlığını 6 santimden yapıyorlar. 100-150 bin TL arasında fiyata satarlar diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı