Gazete Vatan Logo

Havada ‘İllegal Hasan’ paniği!

Uçağa üzerinde ’İllegal’ yazan tişörtüyle ve alkollü binen Hasan Soner,uçağı birbirine kattı

Sun Eksperss’inİzmir’den Adana’ya gitmek üzere İzmir’den önceki gece havalanan uçağındaki alkollü yolcu, 8 saat süren bir maceranın kahramanı da oldu. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Adana’ya gitmek üzere havalanan uçaktaki yolcu 32 yaşındaki Hasan Soner, kemerini bağlaması konusunda kendisini uyaran hostes Sona Yüce ile tartıştı. Daha sonra uçağın içinde cep telefonunu açan Hasan Soner, diğer yolcular tarafından ikaz edilince sinirlenip telefonunu parçaladı.

15 dakika sonra indi

Sakinleştirilmek için uçağın arka tarafına götürülen Hasan Soner’in, burada üzerinde bomba olduğunu söylemesi üzerine, hostesler durumu kaptan pilota bildirdi. Yaklaşık 15 dakika havada kalan uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na acil iniş yaptı. Alkollü olduğu iddia edilen ve müzisyen olduğunu söyleyen Hasan Soner gözaltına alındı. Havalimanı polis merkezinde gözaltında tutulan Hasan Soner ifadesinin ardından İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili ifadesine başvurulan hostes Sona Yüce ise gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Bu arada polis ekipleri uçakta ve yolcu bagajlarında bomba aradı. Saat 02.00 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda bekleyen yolcuların uçağa binmesi anons edildi. Yolcuların yerini almasının ardından havalanan uçak saat 04.00’de Adana Havalimanı’na indi.

Uçakta en güvenli koltuklar koridorda

İngİltere’dekİ Greenwich Üniversitesi ve İngiliz Sivil Havacılık Yönetimi, uçakta yangın çıkarsa hangi koltuğun güvenli olduğunu belirlemek için 105 uçak kazasını inceledi. Koridor koltuklarının cam kenarındakilerden daha güvenli olduğu belirlendi.

Haberin Devamı