Gazete Vatan Logo

Hava durumu yağış gösteriyor!

Hava Durumunda Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Düzce, Bolu, Manisa ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava durumu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Hava durumu yağış gösteriyor!

İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde Yağmur sağanak yağış bekleniyor. Hava durumunda sağanak yağış ve yağmur'un etkisiyle beraber sıcaklıklarda azalmalar yaşanacak. Hava drumuna ilişkin tüm bilgiler haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Düzce, Bolu, Manisa ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 6 ila 10 derece, diğer yerlerde 2 ila 4 derece olmak üzere, Türkiye genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Karadeniz kıyıları ile zamanla Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, İç Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 13 İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatler ile gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11 İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 Samsun: Çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 16 Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21 Erzurum: Çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 10 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 19

Haberin Devamı

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (11)

Haberin Devamı

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (13) İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (18)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(12) Erzurum: Çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu. (10)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı. (19)

Bazi bölgelerde hava durumu

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde sonra kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz ile Hatay dışında Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Karaman dışında kalan bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olarak hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı