Gazete Vatan Logo

‘Gelecek yıl Alaçatı diye bir yer olmaz’

Çoğu içkili 11 mekanın Diyanet’e devri, Alaçatı’da tepkiyle karşılandı

Büyükşehir Yasası ile beldeyken mahalleye dönüştürülen İzmir’in Çeşme İlçesi’nin Alaçatı Mahallesi’nin merkezindeki, aralarında içkili mekanların da bulunduğu restoran ve kafeteryaların Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri şoku yaşanıyor. Büyükşehir yasasıyla kapanan Alaçatı’nın CHP’li belediye başkanı Muhittin Dalgıç, “Bu bölge yoktan var edildi. 2000’li yıllara kadar buranın adı duyulmamıştı. Burayı marka yaptım. 3 kuşaktır burada yaşıyorum. Karar nedeniyle çok duygu yüklüyüm. Ben yıllarca 1 santimi kamuya kazandırmak için uğraşırken buradaki tüm değerleri yaratırken, elimizdeki malları kaçırmış oluyoruz” dedi. Başkan Dalgıç şöyle devam etti:

Markaya büyük zarar

“75 yıl belediye hizmet binası olarak kullanılan şu anda otel olan bina ile Alaçatı’nın tek meydanı Diyanet’e devrediliyor. Tüm etkinlikler burada yapılıyor. Buranın Diyanet’e devredilmesiyle bütün işletmeler zarar görecek. Aralarında restoranlar, kafeler, içki satan mekanlar var. Bundan sonra bu işler yapılamayacak demektir. Alaçatı kendi içinde ulusal ve uluslararası düzeyde çok ciddi anlamda isim yaptı, markalaştı. Bu kararla önümüzdeki yazdan itibaren Alaçatı yok olacak demektir.”

Mekan sahipleri isyanda

Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen içkili mekanların sahipleri karar nedeniyle endişeli olduklarını söyledi:

Cafe Eftelya’nın sahibi Kadri Bilek: “Mekan olarak içki vermiyoruz ama zaman zaman turist geliyor. Turiste ’biz içki satmıyoruz’ dediğimiz zaman utanıyorum. Burası Arabistan değil burası Türkiye. Kazanacağımız paradan da geçtim bu prestij. Biz burada para kazanmayıp da ne yapalım?” Balıkçı Bayram’ın sahibi Sait Acun: Endişelerimiz var. Camiye saygımız var ama uygulamayı haksız buluyoruz. Buralar önceden balık pazarıydı. Restoran uygulamasına geçtik. Kaygıyla bekliyoruz.”

Balıkçı Kenan’ın sahibi Elvan Yaman: “Burada çok sayıda dükkan var birçoğu eğlence mekanı, içki ruhsatlarımızı tamamlayarak aldık. Bize bu sözler verildi. Camiye çok yakınız. Diyanet’e devredilmesi bizi olumsuz etkiyecek. İçki olmadığı zaman herhangi bir talep görmüyor bu da bizi olumsuz etkileyecek.”

Haberin Devamı