Gazete Vatan Logo

Gaziantep'te orman yangını! Vali Gül'den açıklama

Gaziantep'te, hayvanat bahçesinin de içinde bulunduğu Burç Ormanları'nda yangın çıktı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Burç ormanlarında çıkan yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Gaziantep'te orman yangını! Vali Gül'den açıklama

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin de içinde olduğu Burç Ormanları'nda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

İhbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. 

VALİ GÜL: KONTROL ALTINA ALINDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, Burç Ormanları'nda çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Vali Gül, sosyal medya hesabından, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirterek, "Gaziantep Burç Ormanlarında yaklaşık bir saat önce başlayan yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının sebebi araştırılmaktadır. Geçmiş olsun" dedi. 

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINDAN İNCELEME

Gaziantep'te bulunan Burç Ormanları'nda çıkan yangın 2 yangın söndürme uçağı, 1 yangın söndürme helikopteri, 47 itfaiye aracı ve 91 itfaiye erinin 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği ormanlık alana giden Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, incelemelerde bulunup, ekiplerden bilgi aldı.



Gaziantep Valisi Davut Gül, yangının erken müdahale ile kontrol altına alındığını söyledi. Yangının önemli bir kısmının örtü yangını olduğunu ve ağaçların da zarar gördüğünü belirten Vali Gül, “Yangında yaklaşık olarak 15 hektar orman alanının yandığı bilgisi var. Yangının önemli bir kısmı örtü yangını. Ağaçlar da yanıyor. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesi ve uçaklarının müdahalesiyle yangının yayılması önlendi. Yangının çıkması bir manada kapasitemizi de gösterdi. Yangının çıkması çok kötü ama yangının erken müdahalesi ve yayılmasının önlenmesi ise bizim açımızdan sevindirici oldu. Gaziantep’te ormanlarımız çok az, dolayısıyla tek bir ağacımız bile bizim için çok kıymetli. Bizim bir ağacı bile feda etme lüksümüz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı



Yangının çıkış nedenine ilişkin polis ve itfaiyenin çalışması ise sürüyor.