Gazete Vatan Logo

Masaj salonunda fuhuş tuzağı! Eğer 33 bin lira ödeme yapmazsanız...

Dolandırıcılar bu kez daha önce masaj salonuna giden kişileri tuzaklarına düşürdü. Aradıkları kişilere kendilerini avukat gibi tanıtan şüpheliler, "fuhuş" suçlamasında bulunduktan sonra sözde "para cezası" ödeterek dolandırdılar. İşte skandalın detayları...

Dolandırıcılar taktik değiştirdi. Bu kez de gözlerine daha önce masaj salonuna gitmiş olan kişileri kestirdi. CNN TÜRK'e konuşan mağdur vekili Avukat Gizem Gonce, "Masaj salonuna giden kişilerin kayıtlarını ulaşıyorlar. Onlara 'Siz aynı zamanda fuhuş da yaptınız ve elimizde size ait görüntüler var. Bu noktada artık sizin fuhuş suçu yaptığınız tespit edilmiştir. Savcılığa da hakkınızda suç duyurusunda bulundu.' deniyor" dedi.

Gittikleri masaj salonunda kendileri bu suça karışmamış olsa bile daha önce fuhuş yapıldığına inanan kişiler, parayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Ancak daha sonra dolandırıldığını anlayınca da savcılığın yolunu tuttu.

Avukat Gizem Gonce, "Müvekkilime sosyal medya üzerinden bir 'Fuhuş yaptığımız tespit edilmiştir. Eğer 33 bin lira ödeme yapmazsanız hakkınızda ceza davası açıldı ve daha fazla para ödemek zorunda kalırsınız. Elimizde görüntüleriniz var.' şeklinde WhatsApp üzerinden bir mesaj gönderilmiş" diye konuştu.

AVUKAT KILIĞINA GİRİP SÖZDE PARA CEZASI ÖDETTİLER

Haberin Devamı

Avukat Gizem Gonce, "WhatsApp üzerinden bir meslektaşın ismini ve soy ismini kullanarak başka bir meslektaşın da fotoğrafını kullanarak, 'İdari para cezasını ödememen halinde, hakkında ceza davası açılacak ve yargılanacaksın.

Elimizde de fuhuş yaptığına ait görüntüler mevcut. Bu noktada uzlaşma sağlamak istiyorsan 3 bin lira para ödemen gerekiyor.' şeklinde bir mesaj içeriği ve bir dilekçe örneği ile parayı talep etmişler" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, vatandaşların bu ve benzeri şüpheli durumlarda arayan avukatların sicil numaralarını kontrol ettirmelerini, para taleplerini ise kesinlikle kabul etmemelerini öneriyor.