Gazete Vatan Logo

FETÖ itirafçısı anlattı: Evlinin maaşının yüzde 10'u, bekarın ise yüzde 20'si örgüte

İZMİR merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 2'si, itirafçı olup örgütün bilinmeyenlerini anlattı. İtirafçılardan A.Ö. (27), “Askeri okuldan mezun olunca cemaate mensup kişilerle atandığım yerde beraber kalacağımı, kendilerinin seçtiği kadınlardan biri ile evlenmem gerektiğini, bekarsam alacağım maaşın yüzde 20'sini, evliysem yüzde 10'unu örgüte vermem gerektiğini söylediler" dedi. Diğer itirafçı N.U. (27) ise "İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'ndeki mülakatlara gitmeden önce de K. ve Ü., Kuran'a el bastırarak askerlik görevini sadece Allah rızası için yapacağıma dair yemin ettirdiler" dedi.

FETÖ itirafçısı anlattı: Evlinin maaşının yüzde 10'u, bekarın ise yüzde 20'si örgüte

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri ve (TSK) sivil unsur yapılanmasında yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen 5'i Kara Kuvvetleri, 8'i Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ve 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup; 4'ü muvazzaf 14 asker, 13'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi ve 1'i ihraç polis memuru olmak üzere toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilere yönelik 8 Kasım'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 9'u itirafçı oldu.

'AİLELERİMİZLE TANIŞTILAR'

İtirafçılardan 2'si, örgütün çalışma prensiplerini anlattı. Örgütle ilk olarak ortaokulda tanıştığını söyleyen A.Ö., “2008 yılında FEM Dershanesi'nin sınavından yüzde 10 burs kazanınca ailem beni buraya kayıt yaptırdı. Bir süre sonra dershanedeki öğretmenlerimiz bizi cemaat evine götürdü. 2 arkadaşımla birlikte hafta sonları bu cemaat evine 5 ya da 6 defa gidip gelmeye başladık. Bu evde ilk zamanlar bize ders çalıştırıp, namaz kıldırıp, Fetullah Gülen videolarını izleterek, örgütle ilk tanışma propagandası yapılıyordu. Haftada bir gün, cumartesi günleri bu evde kalıyorduk. Evde örgütsel olarak namaz kılma, Fetullah Gülen'in kitaplarını okuma ve video izleme etkinlikleri yapılıyordu. Bu evlere gelen A. isimli örgüt üyesi, ailelerimizle tanışmak isteğini söyledi. Bir süre sonra evimize geldi. Eve geldiklerinde sohbet ortamında bir anda kendi kendime asker olmak isteğimi söyledim. Onlar da bu duruma bir tepki vermediler ve evden ayrıldılar" dedi.

Haberin Devamı