Gazete Vatan Logo

Evine kabul ettiği mülteci 10 yıllık evliliğini bitirdi! Şok eden ilişki

Rusya-Ukrayna savaşından kaçan Ukraynalı mülteci kadın İngiltere'de bir ailenin evine sığındı. Ukraynalı kadını evlerine alan çift başlarına geleceklerden habersizdi. 10 günde hayatları tepetaklak olan İngiliz çiftin başına gelenler ülkeyi ayağa kaldırdı.

Evine kabul ettiği mülteci 10 yıllık evliliğini bitirdi! Şok eden ilişki

İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesindeki Bradford şehrinde yaşayan 29 yaşındaki güvenlik görevlisi Tony Garnett hükümetin Ukraynalı mültecilere yönelik uyguladığı planın bir parçası olmak ve Ukraynalı mültecilere ev sahipliği yapmak için resmi makamlara başvuruda bulundu.

Ancak Garnett sürecin sonuçlanmasını beklemeden soluğu sosyal medya platformu Facebook'ta aldı. Ukraynalıların sığınacak ev aradıkları bir Facebook grubuna dahil olan Garnett, hayatını değiştiren kadınla bu platformda tanıştı.

Karşısındaki kadın henüz 22 yaşındaydı. Adı Sofiia Karkadym'dı. Sofiia Karkadym, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Lviv'deki evinden Batı'ya kaçtı. Facebook üzerinde Tony Garnett'le iletişim kuran Karkadym, 4 Mayıs'ta İngiltere'ye geldi. Genç kadın, Tony Garnett ve Garnett'ın eşi Lorna ve üç yaşındaki kızlarıyla birlikte Bradford şehrindeki evde yaşamaya başladı.

EŞİNE REST ÇEKTİ

İlk günlerde her şey oldukça normaldi. Garnett ailesi savaş mağduru birine yardım etmenin mutluluğunu yaşarken, Sofiia yeni bir hayata başladığı için çok huzurlu ve mutluydu. Slovakça bilen Tony Garnett, bu dilin Ukraynacaya benzerliğinden ötürü Sofiia ile rahatlıkla anlaşabiliyordu. Ancak sorun büyüktü. Çünkü eşi Lorna Garnett ikilinin arasındaki diyalogları asla anlayamıyordu. Zamanla sohbeti ilerleten Tony ve Sofiia ikilisi evde birlikte daha fazla vakit geçirmeye başladılar. Birlikte geç vakitlere kadar televizyon izleyen ve spor salonuna giden ikilinin arasındaki ilişki giderek karmaşık bir hal aldı.

Haberin Devamı

Birkaç gün içinde eşi ve Sofiia Karkadym arasındaki ilişkiyi fark eden Lorna Garnett duruma el attı ve Sofiia'nın kendine kalacak başka bir yer bulması gerektiğini eşine söyledi. Ukraynalı kadın ile ilişkisi giderek derinleşen Tony Garnett ise bu duruma karşı çıkarak eşine "O gidiyorsa ben de gidiyorum" resti çekti. Tony daha birkaç gün önce hayatlarına giren biri için bu şekilde rest çekince Lorna Garnett duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı.

10 GÜNDE AİLEYİ YERLE BİR ETTİ!

Ukraynalı kadın, Garnett ailesine dahil olalı henüz 10 gün olmasına rağmen kısa süre içinde ailenin düzenini tepetaklak etti. Lorna Garnett'in evden gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine rest çeken Tony Garnett ve Sofiia Karkadym birlikte evden ayrıldılar. Tony'nin ailesinin yanına taşınan ikili yaşanan bu durum için oldukça üzgün olduğunu belirtti. Bu ilişkinin planlı bir ilişki olmadığını birçok kez vurgulayan Tony Garnett, eşi Lorna'ya yaptığı bu haksızlık için üzgün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

22 yaşındaki Ukraynalı kadın ise yaşanan bu durumun ülke gündemine oturmasının ardından verdikleri röportajda "Onu görür görmez hayran oldum. Çok hızlı oldu ama bu bizim aşk hikâyemiz. İnsanların benim hakkımda kötü düşüneceğini biliyorum ama önemli değil. Tony'nin ne kadar mutsuz olduğunu görebiliyorum" ifadelerini kullandı.

10 günde yeni bir ilişkiye başlayan ve resmi olarak evliliği devam eden, üstelik çocuğu da olan Tony Garnett ise Sofiia Karkadym'ın İngiltere'de kalıcı olarak yaşayabilmesi için bir ev arayışına başladı ve genç kadının ülkede kalıcı vize alma sürecini resmi kanallardan başlattılar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde İngiliz The Sun gazetesine konuşan Lorna Garnett ise durumla ilgili Sofiia Karkadym'ın gözünün en başından beri eşinde olduğunu, genç kadının kocasını elinden aldığına inandığını söyledi. Lorna Garnett, "Birine başını sokacak bir çatı vermenin doğru olduğuna karar verdim, Sofiia'yı evimize aldık ve onu evime aldığım için bana karşılık olarak bunları yaptı" dedi.

'KİMSEYİ İNCİTMEK İSTEMEDİK'

10 yıllık ilişkileri sadece 10 gün içinde sona erdikten sonra Tony Garnett ise kendini kötü hissettiğini ve çocuğunun annesi Lorna Garnett'a yaşattıkları için çok üzgün olduğunu söyledi. Garnett, "Bunu yapmak için asla yola çıkmadık, planlı değildi ve kimseyi incitmek istemedik" açıklamasında bulundu.