Gazete Vatan Logo

‘Devlet vatandaşa tuzak kurmaz, radarlar kalkacak’

İçişleri Bakanı Soylu radarları kaldırmakta kararlı. Soylu dün radarların kesinlikle kaldırılacağını tekrarladı. Soylu, “Devlet tuzak kurmaz” dedi.

‘Devlet vatandaşa tuzak kurmaz, radarlar kalkacak’

Ordu’daki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’i (TEDES) için alınan kararın net olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sanatçı Onay Şahin’in de şarkılarına ve vatandaşlarımızın da sitemlerine konu olan TEDES meselesi var. O konuda söylediğimiz açık ve nettir. Bundan vazgeçmek mümkün değildir. Devlet vatandaşın hem canını, hem de malını korumak ve muhafaza etmek, hem de gelir etmek için bir tuzak hazırlamaz. Bu mümkün değil. Bu bayram üstü bu konularda daha da dikkatli olduk. İnşallah bu konuda ortaya koyduğumuz kararlılık ve iradeye milletimiz aynı şekilde cevap verecektir” dedi.

‘Son 15 yılın en az kazası bu bayramda’

Vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda da uyarılarda bulunan Bakan Soylu, bayramda son 15 yılın en az trafik kazası yaşandığını belirterek, “Trafikte maalesef ciddi kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Emniyet kemeri sadece arabanın önünde olanların için değil. İstatistiklere göre arka koltukta oturanlar kemer takmıyorsa daha fazla zarar görüyor. Onun için arka koltukta da emniyet kemerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradan bakan arkadaşlarıma çağrım var; arkada oturuyorsunuz, ne olursunuz emniyet kemerini takın. Bayram kaza istatistiklerini bayramdan sonra açıklayacağız. Son 15 yılın, şu anda kadar en az kazası yaşandı. Ne olursunuz, dönüş yolunda acele etmeyelim” diyerek konuşmasını noktaladı.

Haberin Devamı

Erken dönüyorlar

Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp araçlarıyla dönüşe geçenler, Çanakkale’deki feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Tatillerini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirip İstanbul ile Trakya yönüne gitmek isteyen tatilciler, feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araç yoğunluğu nedeniyle İskele Meydanı’na çıkan bazı cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş yetkilileri, yoğunluğun azaltılması amacıyla araba vapuru ve feribotların tarifesiz sefer yaptığını kaydetti.