Gazete Vatan Logo

Denizli ve Mersin'de orman yangınları!

Denizli'nin Kale ilçesinde, Muğla'ya da sınırı bulunan ormanda yangın çıktı. Alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başlandı. Öte yandan Mersin'in Akdeniz ilçesinde de orman yangını çıktı. Havadan ve karadan erken müdahaleyle yangın, kısmen kontrol altına alındı.

Denizli'nin Kale ilçesinde, Muğla'nın merkez ilçesi Esençay Mahallesi'ne de sınırı olan ormanda saat 14.50'de yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye 1'i Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, 3'ü de Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter ile çok sayıda arazöz ve orman işçileri ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen genç ormandaki yangının, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Akdeniz ilçesinde orman yangını çıktı. Havadan ve karadan erken müdahaleyle yangın, kısmen kontrol altına alındı.

Akdeniz ilçesinin kırsal Hebilli Mahallesi'nde bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına 4 helikopter havadan, 10 arazöz ise ile çok sayıda orman işçisi ise karadan müdahale etti. Erken müdahaleyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 



Bu arada, Mersin'in Gülnar ilçesinde 7 Eylül'de çıkan ve 29 saatte söndürülen orman yangınında ilk belirlemelere göre 1500 hektar alan zarar görmüştü.

Haberin Devamı