Gazete Vatan Logo

'Cezaevi korkusuyla...'

Yargıtay’ın bomza kararıyla yeniden yargılanacak olan anne Livaze Ç. VATAN’a konuştu

14 yaşındaki B.Ç.’yi cinsel istismar suçundan Hüseyin Üzmez’in cezaevine konulmasının ardından aynı davada ikinci kez beraat kararı verilen ancak Yargıtay’ın bozma kararıyla yeniden yargılanacak olan anne Livaze Ç. VATAN’a konuştu, “Böyle bir davadan kesin beraat ettim diye düşünürken şimdi yine o kötü günler kapımızı çalacak gibi. Yargıtay’ın vermiş olduğu karar evimize geldiğinden beri tekrar cezaevine girme korkusuyla yaşıyorum. Korkum ikinci kez tutuklanmak değil geride bırakacağım ailem, hayatı alt üst edilmiş kızım. Hüseyin Üzmez’in bir gün yine cezaevine konulacağından emindik, bizim için sürpriz olmadı. Ancak benimle ilgili verilen karardan sonra ailece sarsıldık. Günlerdir gözümün yaşını dindiremiyorum. Kızım herşeyin sorumlusu olarak kendini görüyor. Mahkeme tebligatı geldiğinde kapıyı o açtı. Kağıdı okuduğumuzda ben ağlmaya başladım. Benim yanımda ağlamamak için “Özür dilerim anne, bunlar hep benim yüzümden oldu” diyip koşarak dışarı çıktı”

‘Herkes dilinin cezasını çeker’

“Kızım 4 ay önce 18 yaşına girdi, artık ailesiyle yaşıyor. Yarım bıraktığımı eğitimine devam ediyor, eve katkı sağlamak için bir yandan da konfeksiyonda çalışıyor. Bugüne kadar ben hep sustum, mahkemede bile kendimi savunamadım. Kimse beni duymaz, dinlemez korkusuyla hep geri plana attım kendimi. 4 aydır huzurluyduk, şimdi yine allak bullak olduk. Ben Hüseyin Üzmez’i babam yerine koymuştum. Öz babamın 50 yıllık kadim dostuydu. Böyle rezil bir olayda bir anne olarak suçlandım. Bize bunu yapmayacaktı. Cezaevine girersem geride bıraklarıma ne olur diyorum? Bütün bunlardan sonra “Bana haksızlık yapıldı, vicdanım çok rahat” dedi.

‘Annenin 25 yıl hapsi isteniyor’

B.Ç’nin avukatı Nevin Canbaz, anne Livaze Çeliker için daha önce verilen beraat kararını temyize götürdüğü için Çeliker de Hüseyin Üzmez gibi tekrar yargılanacak. 20 Eylül’de Bursa’da görülecek davada Livaze Çeliker cinsel istismara iştirak etmek ve hürriyeti kısıtlama suçlarından yeniden yargılanacak. Çeliker’in cinsel istismara iştirak suçundan 15 yıl, hürriyeti kısıtlama suçundan ise 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haberin Devamı