Gazete Vatan Logo

Cevizci Hoca tartışması

Bakan Akdağ’ın Prof. Karatay için “Ceviz bahçesi varmış” açıklamasıyla aralarında mini bir tartışma yaşandı

Cevizci Hoca tartışması

Bakan Recep Akdağ, 4 ayda 10 kilo vermeyi hedeflediğini belirtirken Prof. Canan Karatay’ı da “Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı? Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” diye eleştirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın gündeminde dün zayıflama ve onun en ünlü isimlerinden Prof.Dr. Canan Karatay vardı. Bakan Akdağ’a Karatay için söylediği, “Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış” şeklindeki söz hatırlatılınca, “Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok” dedi. Akdağ, internet satışı konusunda ise, “Doğrudan ya da dolaylı yollardan yapılan satışları asla uygun bulmuyorum. Bu bir takım bilgi satışı, kitap satışı ya da bir takım bitkisel ürünlerin satışı dolaylı olarak reklamı gibi tecelli ediyor hepsini yanlış buluyorum” diye konuştu.

Diyaliz merkezinde inceleme

Diyaliz merkezinde hastalara virüs bulaşmasına ilişkin soru üzerine Akdağ, Tekirdağ’da özel bir diyaliz merkezinde belli bir sayıdaki vatandaşa, bir diyalizle ilişkili olarak bir virüsün bulaştırıldığı konusunda inceleme başlatıldığını aktardı. Bakan Akdağ, “İncelemenin süratle tamamlanması talimatını verdim. Olayda ihmali görülen, yanlışı görülen her kimse, bu o diyaliz merkezinin kendisi olabilir, ildeki yöneticiler olabilir ya da bu hizmetleri yapan kişiler olabilir. Bunlar için Sağlık Bakanlığı olarak gerekenleri yaparız” dedi.

Haberin Devamı

İftiralara pabuç bırakmayacağım

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yaptığı açıklamalara, Prof. Dr. Canan Karatay’dan ise yazılı açıklama ile cevap geldi. Karatay açıklamasında Bakan’ın yanlış bilgilendirildiğini, sosyal medya üzerinden kesinlikle ticaret yapmadığını söyledi. İşte o açıklama, “Öncelikle hiçbir dayanağı olmayan, direkt şahsımı hedef alan bu ithamların Sağlık Bakanı tarafından yapıldığına inanmıyorum. İnanmak istemiyorum. Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de iddia edildiği gibi anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi… Bugüne kadar halk sağlığı için yaptığım açıklamalardan dolayı defalarca hedef gösterildim. Çünkü söylediğim şeyler sağlığı ticarileştiren şirketlerin işine gelmiyordu. Beni de kendileri gibi göstermek için bu defa iftira kampanyaları başlattılar. Avukatım aracılığıyla benim ismimi kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk. Ben doğruları söylemeye devam edeceğim. Bu şekilde mesnetsiz iddia ve iftiralara da pabuç bırakmayacağım.”

Haberin Devamı

Hepatit C için yardım bekliyoruz

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki diyaliz merkezinde 18 hastada Hepatit C virüsünün bulaşması üzerine Sağlık Bakanlığı’na konunun araştırılması için başvurduklarını söyledi. Erk, “Yurt dışından ve yurt içinden enfeksiyon uzmanları gelip bu kökün bulunmasında Türk Böbrek Vakfı ve komisyona yardımcı olurlarsa çok sevinirim” dedi. Erk, diyaliz merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Mehmet Haberal’ın kurduğu bu vakıf Türkiye’ye öncülük yapmıştır. 2 hasta ile Haziran ayında başlayan süreçte birden 4 hastaya çıkınca, ‘bu konu bizi aşıyor diyerek Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Kökün bulunması bizim talebimizdir” dedi.

Haberin Devamı