Gazete Vatan Logo

'Bundan sonra Adana rekorlarla anılacak'

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Adana Kurtuluş Yarı Maratonu 1600 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 7 ülkenin katıldığı 5.”si düzenlenen uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonunda iki rekor birden kırıldı. Yarı maratonda milli atletimiz Ali Kaya yarışmada dördüncü olmasına rağmen 21 yaş altında 1.01.21”lik derecesiyle Türkiye ve Avrupa rekorunu kırdı. Diğer bir rekor ise dağıtılan ödül miktarı olarak bugüne kadar ülkemizdeki yarı maratonlar içinde en yüksek rakam olan 150 bin TL ödülün dağıtılması oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Gençlik Spor Daire Başkanlığı’nın hummalı çalışması ile mükemmel bir atletizim organizasyonuna imza atıldı. Çifte rekorun kırıldığı Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nun startını ise Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü birlikte verdi. Halkın büyük ilgisinin olduğu ve bugüne kadar bir çok spor adamının yetiştiği Adana’da tarihi bir gün yaşandı.

İkibine yakın vatandaşın katıldığı maratonda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü önümüzdeki yıldan itibaren Maraton koşusunun bir Avrasya maratonunu aratmaması adına şimdiden çalışmalar başlattığını söyledi. Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ise yarış startının verilirken yaptığı açıklamada Türk atletimiz Ali Kaya’nın rekor kırmasını beklediğini ve yarış sonunda da Adana’da bir rekorun çıkmasından son derece mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Mehmet Ali Arslan kusursuz bir organizasyon yaptıklarını ve bu maratonun önümüzdeki yıldan itibaren hem katılım hem yabancı sporcu açısında ikiye katlanacağını belirtti. Yakın bir zaman öncesinde ataması yapılan ve spor dairesinin başına getirtilen Mehmet Ali Arslan’ın nasıl bir doğru tercih olduğu da adeta bu organizasyon ile tescil edilmiş oldu.

Adana”da yaz günlerini aratmayan güneşli bir havanın hakim olmasını fırsat bilen Adanalı vatandaşlar kurtuluş etkinlikleri kapsamında yapılan maratona büyük ilgi gösterdi. Yarışma öncesi halk koşusuna katılacak olan vatandaşlara ısınma egzersizleri yaptırıldı. Davul zurna eşliğinde Adana halk oyunları ekibi gösteri yaparken Büyükşehir Bando takımı da kısa bir konser verdi. Çocuklu anne ve babalar, Adana”nın güzel semtlerinin parkur olarak koşulduğu etkinlikte hem seyirci olarak hem de 21 kilometrelik parkurda ter dökerek farklı bir hafta sonu geçirdi.

Haberin Devamı

Yarı Maratonda ilk üçü Kenyalı atletler elde etti... Erkeklerde Kenyalı atlet Kipyego Barselius 1.00.51”lik derecesiyle birinci olurken bayanlarda yine Kenyalı olan atlet Chelimo Rose 1.08.53”lük dereceyle finiş çizgisine varmayı başardı. Bu arada bayan atletler içinden bazı sporcular varış çizgisini güçlükle ulaştı. Fenalık geçiren ve sakatlanan atletlere acil servis görevlileri anında yetişerek müdahalede bulundu.

Adana’da kurtuluş etkinlikleri kapsamında yapılan atletizm yarışması Yarı Maraton, halk koşusu, masterler, ve engelliler olarak 4 kategoride gerçekleşti.

Başkan Sözlü Adanamıza yakışan bir maraton yaptık. Önümüdeki sezon Avrasya maratonunu aratmayan bir maraton yapıp şehrimizi dünyanın cazibe merkezi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ise 2016’da yapılacak olan maraton için hazırlıklara hiç vakit kaybetmeden başlayıp Avrasya Maratonu ayarında bir organizasyona imza atacaklarını söyledi. Spor Daire Başkanı Arslan; “Ukrayna, Fas, Etiyopya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kenya, İran ve Azerbaycan gibi ülkeler bu yıl etkinliğimize katıldı inanıyorum ki önümüzdeki sene bu rakam 15 ila 20 ülke sporcusunun katılımıyla marka organizasyonlar arasındaki yerini alacaktır” diye konuştu.

Adana valisi Mustafa Büyük ise “İlimizin tanıtımı açısından çok önemli bir yarışa ev sahipliği yaptık. Organizasyonda emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemizin tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. yılı anısına gerçekleştirilen “Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu” tamamlandı. Bin 600 kişinin katıldığı maratonda 21 yaş altında 1.01.21’lik derecesiyle Ali Kaya hem Türkiye, hem de Avrupa rekoru kırdı. Kadınlarda ise birinciliği Kenya’dan Rose Chelimo elde etti.

Haberin Devamı

Atatürk Parkı önünde 21 kilometre yarı maraton, 4 kilometre halk koşusu, masterler ve engelliler maratonunun startını Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, eski atletler İsmail Akçay, Mehmet Terzi, Mehmet Yurdadön ile Adanalı Rekortmen Atlet Serap Aktaş verdiler. Hava koşullarının iyi olduğu müsabakada ünlü atletlerin yanı sıra maratona Ukrayna, Fas, Etiyopya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Kenya’dan atletler katıldı.

Bu arada dereceye giren sporculara toplam 150 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Merkez Parkta sona eren yarışmalarda dereceye giren sporcuların isimleri ve bölgeleri şöyle: Yarı Maraton Erkekler İlk 10: Barselus Kipyego, Kıprutu Amos, Kıgen Kiprutu Mike (Kenya), Ali Kaya, (Türkiye) Nasır Youssef (Fas), Muzaffer Bayram, Mehmet Çağlayan Regasa Alemu Felene, Medeni Demir,(Türkiye) Egiso Seid Wedmagegn (Etiyopya)

Yarı Maraton Kadınlar: Rose Chelimo (Kenya), Sultan Haydar (Türkiye), Elmoukım Rika (Fas), Burcu Büyüksezgin , Ümmü Kiraz, Nilay Esen, Bahar Doğan (Türkiye), Mırchevi Dimcheva Militsa (Bulgaristan), Senem Eser, Seyran Adanır (Türkiye)

İLK KEZ ARİF NİHAT ASYA TEŞVİK ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Adana'nın 5 Ocak Kurtuluş anısına yazdığı ünlü "Bayrak" şiirinden dolayı "Bayrak şairi" olarak da anılan Merhum Edebiyat Öğretmeni ve Şair Arif Nihat Asya anısına ilk kez teşvik yarışması düzenlendi. Eski Federasyon başkanları ve ünlü maratonculara Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü plaket takdimi yaptı.