Gazete Vatan Logo

Bu hale geldi

Kayalar Kimya fabrikasında çıkan yangının sonuçları günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı

Tuzla’daki Kayalar Kimya fabrikasında çıkan yangının sonuçları günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Yanmış boya, tiner ve vernik tankları, yıkılmış depolar, çevreye saçılmış variller, duvarları çökmüş fabrikanın çelik iskeleti, bilimkurgu filmlerindeki felaket sonrası görüntüleri anımsatıyor. Çevredeki bir çok işyeri ise yangın nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi yüzünden işbaşı yapamıyor.

Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 32 bin metrekare alana sahip Kayalar Kimya fabrikasında dün saat 10.30’da çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürdürülürken gece boyunca calışan itfaiye ekipleri dönüşümlü olarak dinleniyor.

Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki en modern fabrikalardan biri olduğu öğrenilen fabrikadaki yangının sonuçları günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Yanmış boya, tiner ve vernik tankları, yıkılmış depolar, çevreye saçılmış variller, duvarları çökmüş fabrikanın çelik iskeleti bilimkurgu filmlerindeki felaket sonrası görüntüleri anımsatıyor.

Fabrika çalışanları düne kadar ekmek kapıları olan fabrikanın yıkıntılarını çaresizce izlerken, çok az da olsa yangından etkilenmemiş varil ve boya kutularını dışarı çıkarıyor. Yangın nedeniyle Kayalar Kimya fabrikası tamamen kullanılmaz hale gelirken, çevredeki işyeri ve fabrikalar da olumsuz yönde etkilendi. Alevlerin yüksek gerilim hatlarını eriterek koparması nedeniyle bir çok işyerinin elektriği kesildi. Kesinti nedeniyle sözkonusu işyeri ve fabrikalarda iş başı yapılamıyor.

Haberin Devamı