Gazete Vatan Logo

Boru hattında patlama!

Dumanlar metrelerce yükselirken alevler kent merkezinden de görülebiliyor.

Boru hattında patlama!

DİYARBAKIR’da merkeze bağlı Yemişalan ile Çiftlik mahalleleri yakınlarında bir iş makinesinin boru hattını patlatması sonucu kent merkezinden de izlenen yangın çıktı.

Merkeze bağlı Yemişalan ve Çiftlik mahalleleri yakınlarında, bugün saat 16.00 sıralarında çıkan ve kent merkezinden dumanı görülebilen yangın, korkuya yol açtı. Yangın nedeniyle simsiyah dumanlar, yüzlerce metreye yükselirken, yangındaki alevler kent merkezinden de izlenebildi.



Dumanın görülmesi ile uçak düştüğü yönünde dedikodular yayılmaya başlarken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı Çiftlik ve Yemişalan Mahalleleri bölgesinde, DSİ’ye ait sulama kanalı inşaatında çalışan bir iş makinasının, bölgeden geçen doğalgaz veya petrol boru hattını patlatması sonucu yangın çıktı. Aldığımız bilgilere göre çok şükür ölü ve yaralı yok. Her ihtimale karşılık itfaiye ve ambulansları bölgeye sevkettik ve şuan yangın bölgesindeler. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. İlk aldığımız bilgiler bunlar" dedi.



İŞ MAKİNESİ BORUYU DELDİ

Havadan polis helikopterlerinin takip ettiği yangının söndürülmesi için uzman ekipler istendi. Yerleşim yerlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan yangına petrol boru hattındaki akış kesildikten sonra müdahale edilebileceği, boru hattından vakumlama sistemiyle petrolün geri çekilmeye çalışıldığı bildirildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, muhabirine yaptığı açıklamada, DSİ'ye ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu yangın çıktığını bildirdi.

BİR İŞÇİ AĞIR YARALI

Toprak, yangına müdahale için çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiğini sözlerine ekledi. Öte yandan ismi öğrenilemeyen iş makinesi operatörü, ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı