Gazete Vatan Logo

Bolu içme suyu zehirlenmesi! Bolu zehirlenme vakası nedir, içme suyu zehirlenesi sonucu kaç kişi hastalandı, ölen var mı?

Bolu Çaydurt ilçesi Yuva köyünde Kurban Bayramı'nın son gününde çok sayıda kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Çoğunluğu çocuk olan hastaların son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı. Bolu'da içme suyu zehirlenesi sonucu kaç kişi hastalandı, ölen var mı? İşte Bolu zehirlenme olayında son durum…

Bolu içme suyu zehirlenmesi! Bolu zehirlenme vakası nedir, içme suyu zehirlenesi sonucu kaç kişi hastalandı, ölen var mı?

Bolu içme suyu zehirlenmesi ile ilgili aramalar arttı. Bolu'nun Çaydurt ilçesi Yuva köyünde meydana gelen zehirlenme olayının ayrıntıları merak ediliyor. Çoğunluğu çocuk olan çok sayıda kişi Kurban Bayramı'nın son gününde karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu.

BOLU İÇME SUYU ZEHİRLENMESİ OLAYI NEDİR, KAÇ KİŞİ HASTALANDI?

Bolu'nun Yuva köyünde içme suyundan zehirlendiği düşünülen kişilerin sayısı 45'i yetişkin, 53'ü çocuk olmak üzere 98'e ulaştı. 14'ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisi devam ediyor.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenenlerin sayısı 45'i yetişkin, 53'ü çocuk olmak üzere 98'e ulaştı. 14'ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisi devam ediyor. 17 hasta başka şehirlerdeki hastanelere sevk edilmiş durumdadır. Şu ana dek olayda can kaybı olmadı" ifadelerini kullandı.

KAYNAKLARDAN NUMUNE ALINDI

Öte yandan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri çocukların içtiği su ile yediği yiyeceklerden numune aldı. Sağlık Bakanlığı'ndan özel bir ekip de zehirlenmenin sebebinin belirlenmesi için Bolu'ya gelerek inceleme başlattı. Köyde yaşayan vatandaşlara içme suyunu içmemeleri yönünde uyarılarda bulunuldu. Köye içme suyunun sağlandığı su deposu boşaltılarak dezenfekte edildi. İlaçlı dezenfekte işleminin ardından suların kaynatılıp kullanılması yönünde uyarı yapıldı. Ayrıca su deposunu besleyen kaynaklardan da numuneler alındı.

Haberin Devamı

"SUYA MİKROP KARIŞMIŞ OLABİLİR"

Bolu Valisi Erkan Kılıç dün yaptığı açıklamada, "Nereden kaynaklandığı noktasında çalışılıyor. Su kaynaklı olarak düşünüyoruz. Ama tam olarak netleşmedi. Birkaç gün sürer sonuçların çıkması. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel ve su taşkınlarından dolayı suya mikrop karışmış olabilir diye düşünüyoruz ama tam olarak netleşmedi" dedi.

"DAHA ÇOK ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR"

Köyde imamlık yapan Zeki Yeşiller ise yaşananları şöyle anlattı: "Cumartesi günü bayramdan sonra halk arasında karın ağrısı ishal görülmüş. Cumartesi günü Sağlık Müdürlüğü yetkilileri muhtarımızla geldi. Sulardan tahlil alındı. Daha çok çocuklarda görülüyor. Büyük insanlarda daha hafif geçtiği ancak kanlı ishal olduğu söylendi. Sağlık Müdürlüğü ekipleri depodan ve yaylalardan analiz aldılar. Dün akşam sular temizlendi. Dezenfekte edildi, klorlandı. Dünden beri şebekede su yok. Akşam özel idare tarafından su getirildi. Saat 3.00'a kadar halka su dağıtıldı. İnşallah çocuklarımıza bir şey olmaz. Her ailede yok. Nasıl bir şey olduğunu anlamadık."

Haberin Devamı