Gazete Vatan Logo

Bir tweet hayat değiştirdi!

Berna Laçin’in tweeti 5 yaşındaki engelli kızın hayatını değiştirdi

Berna Laçin’in attığı bir tweet Bakan Fatma Şahin’in dikkatini çekince yardım bekleyen beş yaşındaki engelli kız çocuğunun hayatı değişti.

OYUNCU Berna Laçin, tanıdığı bir ailenin ağır engeli kız çocuğunun özürlüler okuluna alınmaması, bakım aylığı bağlanmaması gibi gibi sıkıntılarını twitter’da paylaştı. Laçin’in yazdıkları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in dikkatini çekti. Bakan Şahin, twitter’dan “Arkadaşlarımız 5 yaşındaki engelli çocuğumuzla ilgili incelemeyi yaptılar. Konuyu değerlendirdik” şeklinde mesaj atarak, çocukla ilgilenildiğini belirtti.

Bakan Şahin’e Twitter’da teşekkür eden Berna Laçin, şunları anlattı: “Bakıma ihtiyacı olan, yürüyemeyen, kendi başına tuvaletini yapamayan, doğuştan her türlü geriliği bulunan kızları için aylık bağlanması, okula alınması gibi her yolu deneyen aile, çaldığı her kapıdan olumsuz yanıt alınca benden yardım istedi. Bakan Fatma Şahhin’le daha önceden de devlete okul yaptırmak için kampanyada birlikte çalışmıştık. Ben de bunlara güvenerek, ‘engelli çocuk var, bir türlü okul için yer bulamıyorum’ diye tweet attım. Aynı gün Bakan beni aradı. Okul, ‘yürümüyor, tuvalet ihtiyacını kendisi karşılayamıyor’ diyerek çocuğu almadı. ‘Biz bakımı sağlayamayız’ dedi diye anlattım. Bakan, ‘Şikayetiniz iyi oldu. Biz bununla mücadele etmeye çalışıyoruz’ dedi. Ertesi gün çocuğun aylığı bağlandı, engelliler okuluna kaydı yapıldı. Bu durumda olan çok çocuk var. Dilerim hepsinin sorunuçözülür.”

Haberin Devamı