Gazete Vatan Logo

‘Bir suç işleyeyim cezaevine gireyim’

Sakarya’da Suriyeli anne ve 10 aylık oğlunu öldüren canilerden Birol Karacal’ın eşi R.K. boşanma davası açtı. R.K. “Çalışmayı sevmiyordu, cezaevine girmenin yolunu arıyordu” dedi.

‘Bir suç işleyeyim cezaevine gireyim’

Sakarya’dan 10 aylık oğlu ile birlikte vahşice öldürülen Suriye uyruklu hamile Emani Al- Rahmun’un (20) katili Birol Karacal’ın eşi R.K. boşanmak için avukatı Funda Sadıkahmet Alp aracılığıyla Bakırköy Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Eşi Birol Karacal’a boşanma davası açan 26 yaşındaki kadın, 1,5 yaşındaki oğlunun da velayetini istedi. 11 gün önceki vahşete ilişkin bazı detaylar da 6 sayfalık boşanma dilekçesinde ortaya çıktı. R.K.’nın dava dilekçesinde şu iddialar yer aldı:

- “Eşim, çalışmayı sevmiyordu. Bir gün bana “Çalıştığı işten yakınan davalı Birol Karacal bir gün eşine ‘Çalışmaktan çok sıkıldım, bir suç işleyip cezaevine gireyim de rahat edeyim!’ dedi..”

- “Öldürülen kadının kocası Halit ile önceleri araları çok iyiydi. Bir gün bana ‘Bugün iş yerinde Halit’e çok kızdım. Tavuğun kafasını kopardım ve gittim Halit’in önüne attım. Bir daha benim evimin kapısını çalarsan soru sormak, yardım istemek için senin de kafanı böyle koparır kapına atarım’ dedi. Şoke oldum. Ona hemen gidip özür dilemesini söyledim. Daha sonra özür dilediğini ve barıştığını söyledi.”

Haberin Devamı

- “Olay gecesi komşumuz Halit’in bebekleri ağlıyordu. Daha sonra ses kesildi. Gece ilerleyen saatlerde Halit kapımızı çaldı, ‘Karım, çocuğum yok’ dedi. ‘Kocan nerede’ diye sordu.

- “Eşimin suç ortağı Cemal yakalandıktan sonra kocama ‘Emani’nin ve çocuğunun kaybolmasıyla bir ilgin var mı?’ diye sordum. Bana ‘Ne elimi sürdüm, ne de öldürdüm...’ diye cevap verdi. O an her şeyi anladım.”

- “O adamdan ne nafaka ne de tazminat istiyorum. O kanlı ellerden çıkacak bir kuruş dahi ne benim ne oğlumun boğazından geçmeyecek, oğlumun babası öldü.”