Gazete Vatan Logo

'Bekçi Ebru’yu vurdu...'

Polis Ebru Koç'un dosyasını yeniden açtı

Edirne’de 8 yıl önce 16 yaşındayken kaybolan Ebru Koç’un dosyasını yeniden açan polis, genç kızın sevgilisi S.A.’yı gözaltına aldı. S.A., genç kızı, kendilerini cinsel ilişkiye girerken gören bekçi tarafından öldürüldüğünü ve birlikte Meriç Nehri’ne attıklarını iddia etti.

Edirne polisi, 11 Ocak 2005 tarihinde ‘okula gidiyorum’ diyerek evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ebru Koç dosyasını, yeniden açarak soruşturma başlattı. Özel bir ekip kuran Asayiş Şubesi, kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’un o dönemki telefon görüşmelerini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) alarak çok sık görüşme yaptığı ve eski sevgilisi olan S.A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda genç kızla bir süre sevgili olduğunu anlatan S.A., Ebru Koç’un bir bekçi tarafından öldürülerek nehre atıldığını iddia etti. S.A. ifadesinde, “Ebru ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bir süre oturduktan sonra cinsel ilişkiye girdik. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi bizi görüp yanına çağırdı. Bizi gördüğünü söyledi ve kimlik bilgilerimizi, telefonlarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak ‘kız arkadaşını da al aynı yere gel’ dedi. Ben de Ebru’yu alarak yanına gittim. Kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Bu sırada aramızda tartışma çıktı ve silahlıyla Ebru’yu karnından vurarak öldürdü. Beni de kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek için de silah zoruyla yardım etmemi istedi. Beraber üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehri’ne attık. Kimseye korkumdan bir şey diyemedim” dedi.

Polis ekipleri S.A.’nın ifadesi üzerine Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda bekçi olarak çalıştığı belirlenen evli ve 2 çocuk babası F.K.’yı da gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, Ebru Koç’u da tanımadığını ileri sürdü.

Meriç Nehri’nin Yunan sınırındaki Kazanova mevkiinde yer gösteren S.A., Ebru Koç’u, F.K.’nın silahla

tehdit etmesi üzerine nehre attıklarını iddia ederek, dalgıçları genç kızın atıldığı alanlara götürdü.

Haberin Devamı