Gazete Vatan Logo

'Babasının cinsel istismarından dolayı psikolojisi bozuk' dedi: Anne-babanın velayet savaşı!

İzmir'de yaşayan yazar Meliha Y. ile boşandığı İranlı müzisyen eşi Mehdi D.'nin 9 yaşındaki kızları D.'nin velayeti mahkemelik oldu. Mahkeme küçük kızın velayetini anneye verdi. Amerika'da yaşayan baba, eski eşinin, öz babası tarafından cinsel istismara uğramasından dolayı psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etti ve kızının velayetini alabilmek için dava açtı.

'Babasının cinsel istismarından dolayı psikolojisi bozuk' dedi: Anne-babanın velayet savaşı!

Yazar Meliha Y. (47) 2013 yılında evlendiği İranlı müzisyen eşi Mehdi D.'den 2015'te boşandı. Çiftin kızlarının velayeti mahkeme kararıyla anneye verildi. Türkiye'den Amerika'ya taşınan babanın da aylık 500 dolar kızına nafaka ödenmesi kararlaştırıldı.

'CİNSEL İSTİSMARDAN DOLAYI PSİKOLOJİSİ BOZUK' DEDİ

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre yaklaşık 10 aydır nafaka borcunu ödemeyen Mehdi D. kızının velayetini alabilmek için, boşandığı eşinin öz babası tarafından cinsel istismara uğramasından dolayı psikolojisinin bozuk olduğunu iddia ederek Urla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

SES KAYDINI DELİL OLARAK SUNDU

Kızı ile iletişim kuramadığını ve eski eşinin kızlarına şiddet uyguladığını da öne süren Mehdi D., kızının ses kaydını gizlice alarak mahkemeye delil olarak sundu.

İddiaların asılsız olduğunu belirten bir dilekçe ile cevap veren Meliha Y., eski eşinin kendisine üstü kapalı tehdit mesajları gönderdiğini iddia ederek, mesajları mahkemeye sundu.

MESAJLARI MAHKEMEYE SUNDU

Küçük yaşta babasının cinsel istismarına uğrayan ve bunu kitabında anlatan yazar Meliha Y., boşandığı eşinin nafaka ödememek için kızının velayetini almaya çalıştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Meliha Y., boşandığı eşinin kendisine gönderdiği mesajlarda bu ifadelerini kullandığını belirtti:

Eğer evlenirsen kızını alırım. Sen iyi biliyorsun öz babalar bile kızlarına neler yapıyor. Benim hayatım bitti Meliha. Bu saatten sonra bu baştan sonra yapılacak hiçbir şey yok artık. Sadece günlerin gelip geçmesini beklersin ki Tahtalı Köye gitme sıran gelsin. Kör kuyularda merdivensiz kalırsın umarım Meliha. Benden aldıklarının bedelini ölmeden fitil fitil ödersin umarım. Bana yaşattığın acıların aynısını yaşarsın umarım. Çığ gibi hayatımın üzerine düştün ve bitirdin beni. Bitersin umarım. Acılar içinde kalırsın umarım.

TALEBİ REDDEDİLDİ

Meliha Y., kızının velayetinin babaya verilmemesini istedi. Meliha Y.'nin kızını yurt dışına eski eşinin onayı olmadan muvafakatsiz bir şekilde çıkarma talebi Urla Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.