Gazete Vatan Logo

Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi öldü, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın’ın Nazilli ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından ağır yaralanan bir kişinin tedavi için İzmir’e nakledildiğini söyledi. Patlamaya ilişkin açıklama yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Adalet Bakanı Bozdağ, patlamaya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Aydın'da restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu.

Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 

Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2'nci katından atladığı belirtildi.

”ÜÇ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRMİŞTİR”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Bozdağ, “Aydın/Nazilli’de bir restoranda meydana gelen tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Nazilli’ye ve Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz, insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın.”

Haberin Devamı

'SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki patlama ile İzmir Bornova'daki kazaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Oktay yaptığı açıklamada, "Aydın Nazilli'de meydana gelen patlamada ve İzmir Bornova'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her iki olayla ilgili soruşturma titizlikle yürütülmektedir" dedi.

10 GÖZALTI

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan Ekrem Çoşkun Döner isimli iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

BÜTÜN BOYUTLARIYLA İNCELENECEK

Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Bugün 15.35 sıralarında bulunduğumuz cadde üzerindeki bir işletmede tüp değişimi sırasında oluşan bir patlama neticesi 1i ağır 5 yaralımız söz konusu maalesef, 7 vatandaşımız da yaşamını kaybetti. Hastaneye intikalleri sağlandı.

Çok üzgünüz. Böylesine bir kazanın yaşanmış olmasından, insanlarımızın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde.

Haberin Devamı

Olay yeri incelememiz ve itfaiyemiz bütün boyutlarıyla inceleyecek. İlk tespitlerimize göre tüpten kaynaklı bir patlama olduğunu ifade edelim dedi.

BAKAN KOCA YARALILARIN SON DURUMUNU AÇIKLADI

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir işyerinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre tüp değişimi esnasında patlamanın meydana geldiği ve bir anda işyerini alevlerin sardığı öğrenilirken, kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Olayın ardından 5 kişi gözaltına alınırken, patlama tüm yönüyle soruşturuluyor.

Olayda yaralanan vatandaşlar hastanelere kaldırılırken yaralıların durumu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 kişide yüzde 80 oranında yanık olduğunu ve İzmir’e nakledildiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Koca paylaşımında “Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

YARALI YAKINLARININ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan, patlamada Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19), Hasan Pehlivan (41) yaralandı. Durumu ağır olan Cennet Yeldi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.  Aydın Valisi Hüseyin Aksoy hastaneye gelerek yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların ve ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. Ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaralıların durumları hakkında bilgi almaya çalışan yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi devam ediyor.

'BİR HASTAMIZDA YÜZDE 80 YANIK VAR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir'e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

YARALILARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir işyerinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre tüp değişimi esnasında patlamanın meydana geldiği ve bir anda işyerini alevlerin sardığı öğrenilirken, kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Olayın ardından 5 kişi gözaltına alınırken, patlama tüm yönüyle soruşturuluyor.

Bölgeye sevk edilen ambulanslar ile yaralılar Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayda yaralananların Cennet Yeldi (24), Mustafa Görkem Balkır (20), Merve Bayar (24), Hasan Pehlivan (41) ve Osman Sakızcı (19) olduğu tespit edildi. Patlamada ağır yaralanan Cennet Yeldi’nin vücudunda yüzde 80 oranında yanık oluşurken, tedavisi için ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildiği öğrenildi.

PATLAMADAN KURTULAN YARALI KASİYER: HER ŞEY BİR ANDA OLDU

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada yaralanan ve restoranda kasiyer olarak çalışan Merve Bayar, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bayar, "Kendimizi dışarıya zor attık. Her şey 1 dakika içerisinde oldu. Bir anda alev aldı, patladı. Hepimiz ocaktaydık. Patlama da orada oldu" dedi.

'CAMDAN BAĞIRIP YARDIM İSTEDİLER AMA ATLAYAMADILAR'

Nazilli ilçesinde patlamanın meydana geldiği dönercinin karşısında pastane işleten Betül Cengiz, patlama sırasında dükkanda olduğunu belirterek, "Karşıda dükkanda bir ateş gördüm. Bir anda arkadaşlar dönerci tezgahından atladı. Birkaç kişi içeridekileri dışarıya çıkarmaya çalıştı. 'Yangın çıkıyor' diye bağırdı. Üst katta da insanlar vardı. Bir anda alev topuna döndü, nasıl olduğunu ben de anlamadım. Vefat edenleri de gördüm. Bazıları da camdan sürekli bağırıp yardım istedi ama atlayamadılar. Emin değilim ama galiba bir kişi çıkabildi. Diğerleri de çok yardım istedi ama çıkaramadılar. Hiçbir şey yapamamak çok kötü bir his. Anlatırken bile aynı hisleri tekrar yaşıyorum. Hemen geldiler, müdahale ettiler ama maalesef böyle bir olay yaşandı. Herkese geçmiş olsun" dedi.

CENAZELER OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMUNDA

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar hakkında Nazilli Devlet Hastanesi'nde yetkililerden bilgi alıp, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Aksoy, "Bugün 15.30 sıralarında meydana gelen tüp değişimi sırasındaki patlama neticesinde maalesef 7 vatandaşımız yaşamını kaybetti, 5 vatandaşımız da yaralandı. Yaralılardan bir tanesi 2007 doğumlu bir kızımız. Durumu biraz ağır ve onu İzmire sevk ettik, şu anda yolda. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmak üzere seyir halinde. Diğer 4 yaralımızın Nazilli Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavileri yapılıyor. Üçünün durumu gayet iyi. Muhtemelen birkaç gün içinde taburcu olur. Bir tanesini de tedbir amaçlı yoğun bakıma aldık ama ilk aşamada hayati tehlikesi gözükmüyor. Arkadaşlarımız onunla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. 7 cenazeyle ilgili olarak da otopsileri yapılmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'na sevkleri yapıldı. Orada otopsi çalışmaları gerçekleştirilecek ve süreci bütün kurumlarımızla, bütün birimlerimizle takip ediyoruz. Olay anından itibaren ilgili kurumlarımız, ilgili birimlerimiz her türlü müdahaleyi yapmışlardır. Çevre binalara herhangi bir hasar oluşturmadan bu şekliyle sonuçlanan bir kaza. O bizim bir tesellimiz oldu. Ama 7 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi bizi son derece üzmüştür. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

'İLGİLİ KURUMLAR BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE BU SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR'

Olayla ilgili gözaltı sayıları hakkında da bilgi veren Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu ana kadar Cumhuriyet Başsavcılığımız yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 10 kişiyi gözaltına alındı. Bu olayla ilişkileri Cumhuriyet Başsavcılığımızla değerlendirilecektir. Süreç, 10 kişinin gözaltı işlemleriyle devam ediyor. Olayda durumunu biraz ağır olan Cennet Yeldi 2007 doğumlu kızımız İzmir'e sevk edildi. Tüpü değiştiren görevli Mustafa Görkem Balkın arkadaşımız da yaralı. Osman Sakıcı, bu da iş yerinde çalışan bir arkadaşımız. Merve Bayar yine iş yeri çalışanı. Diğeri de Hasan Pehlivan adlı bir müşteri. Bunlar da yaralı tedavilerine devam ediliyor. Diğer kimlik çalışmaları otopsi neticesi netleşeceği için şu anda herhangi bir kimlik açıklaması yapmamızın doğru olmadığın düşünüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde adli tıp raporları, otopsi sonuçları, ortaya çıktıktan sonra kimliklerini açıklayacağız. Konunun uzmanları, ilgili kurumlar büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatımız, gerek itfaiye teşkilatımız gerekse belediye teşkilatımız kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığına vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır."

ANNE- KIZ PATLAMADA ÖLDÜ, ABLA İSE YEMEĞE GİTMEDİĞİ İÇİN HAYATTA KALDI

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, restoranda yaşanan patlamada hayatını kaybeden 7 kişiden 2'sinin Emine (37) ve kızı İrem Düztepe (14) olduğu öğrenildi. Düztepe ailesinin bir hafta önce Kuyucak ilçesinden Nazilli'ye taşındığı, İrem Düztepe'nin ise 9'uncu sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Baba İlker Düztepe'nin ise Şırnak'ta astsubay olarak görev yaptığı belirtildi. Anne- kız restorana giderek yemek yemek istedi, abla Sıla Düztepe ise acıkmadığı için annesi ve kardeşiyle gitmedi. Yemek yemeye gitmediği için Sıla hayatta kalırken, anne Emine ve kızı İrem Düztepe patlamada can verdi. Şırnak'ta görevli babanın ise haberi alır almaz yola çıktığı öğrenildi.