Gazete Vatan Logo

Avrupa- Anadolu Kültürleri buluşması

`Avrupa- Anadolu Kültürleri Buluşması' etkinlikleri Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya'da başladı


Etkinlikler kapsamında film gösterimi, tiyatro, konser ve atölye çalışmaları ile paneller ve söyleşiler yapılacak.

Kültürlerarası İletişim Derneğinin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği, `Avrupa- Anadolu Kültürleri Buluşması' bu yıl 25- 29 Aralık tarihleri arasında 4 kentte yapılıyor. Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam Üniversitesi ve Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen programlar, Kayseri'de ise, Erciyes Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Kayseri'deki etkinlikler çerçevesinde, İngiltere'den 5 film, Bugünün İstanbul'undan elektronik Roman Müziği, Devlet Tiyatrosuna ait oyunlar sahnelenecek, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde atölye çalışmaları sergilenecek.

Etkinlikler kapsamında, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen, 28 Aralık'ta `Rolünden Korkan Tiyatro Eleştirmeni' adlı söyleşiye katılacak, MS hastalığına tutulan bir müzisyenle, doktoru arasındaki ilişkileri konu alan ve Ayşen İnci ile Erdoğan Ersever'in rol aldığı `Tek Kişilik Düet' adlı tiyatro oyunu ise Kayseri Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Devlet Tiyatrosu'na ait oyun dışındaki tüm etkinliklerin ücretsiz izlenebileceği belirtildi.

Haberin Devamı