Gazete Vatan Logo

Aşırı sıcak hava dalgası Türkiye’ye ne zaman gelecek, aşırı sıcaklar Türkiye’ye gelecek mi? Meteoroloji uyardı!

Aşırı sıcak hava dalgası kapıya dayandı. Antalya'da sıcaklık 42, Muğla, Manisa ve Maraş'ta ise 40 dereceyi gösterecek. Aşırı sıcak hava dalgası İngiltere ve Fransa'da binden fazla kişinin ölümüne sebep olunca, vatandaşlar Türkiye’ye gelecek sıcak hava dalgası hakkında daha çok araştırma yapmaya başladı. Peki, Aşırı sıcak hava dalgası Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Aşırı sıcak hava dalgası Türkiye’ye ne zaman gelecek, aşırı sıcaklar Türkiye’ye gelecek mi? Meteoroloji uyardı!

Avrupa'yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava etkisini Türkiye’de de gösteriyor. Sıcaklık bazı illerde 40 derecenin üstüne çıkacak, Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sıcaklıklarla boğuşacak. Meteorolojiden gelen 5 günlük hava durumu tahmininde güneş tüm yurtta rengini vermiş durumda.

AŞIRI SICAK HAVA DALGASI TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Meteoroloji uzmanları 22 Temmuz 2022 itibariyle Türkiye'nin aşırı sıcaklarla kavrulacağını duyurdu.

Avrupa'nın kuzey ülkeleri dahi aşırı sıcak hava dalgası ile mücadele ediyor. İngiltere'de salı günü hava sıcaklığı 40 dereceyle tarihi bir rekor kırdı. İngiltere Meteoroloji Müdürlüğü, tarihinde ilk defa aşırı sıcaklıklara dair kırmızı alarm seviyesine geçildiğini duyurdu. 

Fransa’nın güneybatısında ise aşırı sıcak hava orman yangınlarına sebep oldu 10 bin kişi tahliye edildi. Portekiz'de hava sıcaklığı 47 dereceye kadar çıktı. Sıcak hava dalgası kuzey ülkeleri Almanya ve Belçika'yı bile terletti. Binden fazla kişinin ölümüne sebep olan sıcak hava dalgası beklendiği gibi Türkiye'yi de etkilemeye başladı.

Haberin Devamı

Aşırı sıcaklar Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olacak. Antalya'da hava sıcaklığı cuma günü 40 dereceyi pazar günü ise 42 dereceyi görecek.

Aydın, Manisa ve Kahramanmaraşta'da 40 derece civarında sıcaklık kaydedilecek. İzmir, Muğla, Edirne, Çanakkale, Balıkesir'de hava sıcaklığı cuma günü itibariyle 38 dereceyi vuracak, hissedilen ise çok daha yüksek olacak. Önümüzdeki hafta sıcaklık bu illerde biraz daha artacak. 

, Ege, Akdeniz bölgeleri. Edirne 38-39, Antalya 42-43, İzmir 39-40, İstanbul 32-33, Muğla 40 C leri aşabilir. Önümüzdeki hafta biraz daha artacak.