Gazete Vatan Logo

‘Anne-kız kapalı menfez yüzünden ölüme gitmiş’

Bursagaz, önceki gün hayatını kaybeden anne kızın, doğalgaz kaçağı yüzünden zehirlenmediğini açıkladı

Yetkililer, 7 yaşındaki Cansu ile annesi Adile Aktan’ın havalandırma menfezleri kapalı olduğu için öldüğünü söyledi.

Doğalgaz kurbanı Adile Aktan ile üvey kızı Cansu’nun ölümü Bursa’yı yasa boğdu. Olay yerinde inceleme yapan Bursagaz, doğal gaz tesisat kaçağının olmadığının, ancak havalandırmayı sağlayan menfezlerinin kapatıldığının tespit etti. Bursagaz’dan yapılan yazılı açıklamada, Karaman Mahallesi Gümüş Sokak’ta 2 kişinin hayatını kaybettiği olayın birçok yayın kuruluşunda “Doğal gaz faciası” başlığı ile duyurulduğu, ancak doğal gazın zehirsiz bir yakıt olduğu, oksijensiz bıraktığı için boğucu etkisinin bulunduğu söylendi.

Tesisat kaçağı yok

Olayın meydana geldiği konutta, tesisat kaçağı bulunmadığının belirtildiği açıklamada, “İhbarın alınmasının ardından hızla olay yerine ulaşan Bursagaz ekipleri, yaptıkları incelemede tesisat kaçağı olmadığını, ancak havalandırma menfezlerinin kapatıldığını tespit etmiştir. Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi doğal gaz kullanılan alanlarda da havalandırma menfezlerinin açık tutulması gerekmektedir” denildi.


BABA KURTULDU

Korkunç kaza, gün boyunca aileden haber alamayan akrabalarının eve balkondan girmesiyle ortaya çıktı. Anne-kız kurtarılamadı ancak bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Hüseyin Aktan, Çekirge Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Aktan polise verdiği ifadede, “Ben ilk eşimden dünyaya gelen kızım Cansu ve ikinci eşim Adile aynı yatakta yatıyorduk. Gece kalktım. Keskin bir koku vardı.

Haberin Devamı